Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg få et bedre forhold til familien til kjæresten min?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Jeg gifter meg snart med en flott mann. Det er bare at han har en veldig vond familie. Mannen min er odelsgutt og skal ta over gård, men moren hans vil heller at søsteren og hennes kjæreste, som vi ikke liker, skal ta over. Selvom det ikke er de som bestemmer. Vi er blitt veldig utstøtt da vi hater søsterens kjæreste, mens alle de andre i fam hans, eisker han. Moren hans elsker søsteren hans overalt på jord og har sagt hu er mer glad i sin svigersønn enn sin egen sønn.. ikke bryr hun seg om sønnen vår heller. Vi skal snart bo der i samme hus (ikke samme boligenhet) og gruer meg veldig til da søsteren skal komme på besøk osv. Nå, har de slutter å følge med på hva jeg gjør på sosiale medier, hver en av de.. rett før bryllupet vårt. Skjønner ikke hvorfor de gjør slik. Er så vondt. Virker som de boikotter meg helt nå. Jeg har alltid drømt om en familie også er de slik. Er så vondt at jeg har stor klump i magen. Det går ikke snakke med de heller, da de setter seg på bakbeina. ..

Besvart 25.06.2019 11:52
 

Svar
Hei jente 20 år!

Det er vondt å oppleve dette, men jeg vet at det er mulig å få et bedre forhold til familien hans. 

Når du opplever at kjæresten din blir ulikt behandlet kan du støtte han og være der for han, men samtidig kan du også vise at du ønsker å få til en løsning. Kan dere to snakke sammen om dette og forsøke å tenke på om det er noe dere kan gjøre for å bedre situasjonen?

Som du skriver er det ikke så lett å snakke med de andre eller forandre på hvordan de er, men da kan dere fokusere på hva dere som familie kan gjøre godt for hverandre og andre. 

Forsøk å være et godt forbilde og gjør slik du skulle ønsket de hadde behandlet deg og kjæresten din. Da kan du gjerne tenke at: "Jeg kan vise min beste side og være åpen for løsninger, hva de andre gjør kan jeg ikke styre".

Kan du finne støtte i din egen familie? Det kan være godt  ha noen å dele bekymringer med eller som kan lytte til dere når det er vanskelig med hans familie. 

Husk at dere kan skape deres liv og familie og ha det godt sammen. Forsøk å tenke at du bestemmer over ditt liv og om noen sier eller gjør noe vondt mot deg kan du tenke at det ikke er noe galt med deg. Det kan gi deg styrke og mot når det er vanskelig. 

Det kan av og til hjelpe å snakke med de igjen, da kan du gjerne fortelle hvordan du opplever situasjonen. Ikke snakk på vegne av kjæresten din, men bare som deg. Bruk gjerne ord som "jeg opplever" eller "jeg føler at..". Da kritiserer du ikke de andre og det er da ikke så lett å føle seg angrepet og sette seg på bakbeina. 

Ta gjerne opp dette med bryllupet og hva som bekymrer deg. Det er viktig at de vet hvordan du har det. Kanskje kan dere sammen finne en løsning sammen.  

Håper du får en minnerik dag når dere gifter dere og at det blir fint for deg og familien å bo på gården.  

Lykke til! 

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Få det bedre hjemme med familieråd

Film om familieråd (bufdir.no)

Har noen foreslått familieråd for at du skal få det bedre hjemme, eller er du bare nysgjerrig på hva det er? I familieråd samarbeider barn, familie, nettverk og fagfolk om å finne de beste løsningene for barn og ungdom.

Les mer og se en film om hva som skjer i et familieråd.

Les mer

Hva kan man forvente av seg selv og kjæresten i et forhold?

Kjærester (colourbox.com)

Kjærlighet er fylt med forventninger og håp. Hvordan vet man om man forventer for mye? Hva bør man forvente av en kjæreste, og hva kan man forvente av seg selv?


Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie