Hopp til hovedinnholdet

Står uten sted og bo, hva gjør jeg?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei.. det er litt krise nå og jeg vet ikke hva jeg skal gjøre.. jeg har en fosterfar jeg har bodd hos hele livet, og vært litt hos min mor innimellom. Jeg har ikke kontakt med den biologiske faren min.. fosterfaren min har tidligere vært voldelig og gjør en rekke ulovlige ting. Han røyker også hasj og tar ikke ansvar i boligen. Jeg kan ikke være hos han, men han står fortsatt som min fosterfar. Jeg har gang på gang snakket med barnevern, mst, og politi, men ingen ting blir gjort.. jeg har en periode vært hos min mor nå rundt 2 måneder, ettersom min fosterfar har gått over streken. Men nå får jeg beskjed av min mor om at hun ikke klarer å ha meg hjemme lenger og at jeg ikke kan være der.. jeg står nå uten noe sted å være og er ganske usikker og redd.. jeg håper dere vet hva jeg kan gjøre...

Besvart 09.07.2019 16:10
 

Svar
Hei jente 15 år.

Det er veldig forståelig at du blir usikker og redd i den situasjonen du her beskriver. Det er alltid en god grunn til det dersom man må flytte i fosterhjem, og fosterhjem skal kunne ta vare på dem som trenger det. Det er derfor veldig trist å lese om din erfaring med din fosterfar, for slik skal det jo ikke være. 
Nå viser det seg at du ikke kan bo hos din mor lenger likevel. Du skriver at du har forsøkt å snakke med barnevern, mst og politi. Det sier meg at det er mye som skjer i livet ditt, og alt er kanskje ikke like bra?

I denne situasjonen du nå står i, er det viktig at du har et sted å være i kveld/natt. Barneverntjenesten eller barnevernvakta der du bor kan hjelpe deg med dette. Dersom du ikke alt har kontakt med dem, kan kanskje din mor hjelpe deg med dette. Det er ikke ditt ansvar som 15 åring å sørge for at du selv har et sted å bo. Det må de voksne rundt deg ta ansvar for og ordne. Det er da viktig at du er imøtekommende på den hjelpen du da får og gir det (enda et) et forsøk på fungere. Slik du beskriver situasjonen her, kan det høres ut som det er akutt. Det betyr at den plassen du må være i natt, kanskje ikke blir permanent. Det beste rådet vi kan gi deg her, er å forsøke å samarbeide med barneverntjenesten. Du har lov til å si hva du mener, men det betyr ikke alltid at det blir akkurat slik.

Du er velkommen til å ringe Alarmtelefonen for barn og unge på 116 111 dersom du har behov for å prate ytterligere om dette. Vi kan også hjelpe deg med å finne kontaktinformasjon til barnevernvakt der du bor, dersom det er behov for det.

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Du kan ringe oss på telefonnummer 116 111. Erfarne vakter tar telefonen hver dag mellom 15:00 og 08:00. I helgene er linjene våre åpne hele tiden. Du velger selv om du vil være anonym.

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Du kan selv kontakte barnevernet

Jente ringer (colourbox.com)

Har du det vanskelig hjemme eller er bekymret for hvordan andre har det? Meld fra til barneverntjenesten. I barneverntjenesten tenker man at det er bedre å si ifra, enn å la være.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Barnevern
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om barnevern