Hopp til hovedinnholdet

Din mor er kontrollerende, kjefter og skriker til deg, hva skal du gjøre?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Moren min er ekstremt kontrollerende og kjefter og skriker på meg flere ganger hver eneste dag jeg er med henne. Foreldrene mine er skilt, og jeg bor hos faren min. Mamma er snill når jeg ikke er med henne og ber meg komme, men når jeg først er her er hun bare streng og kjefter uten grunn. Jeg føler at jeg ikke kan snakke med henne (noe jeg ikke kan) men hun er dømmende og tar meg ikke seriøst. Hvis jeg snakker med henne sier hun bare jeg skal dra til faren min. Og hun behandler meg annerledes enn brødrene mine, hun klager på at jeg ikke viser respekt, men det er jo ikke rart hvis jeg bare er redd henne. Jeg klarer ikke mer, jeg hår til senga gråtende hver kveld, fordi at ikke bare kjefter hun på meg, men hun sier masse sårende ord samtidig. Hva skal jeg gjøre?!

Besvart 25.07.2019 18:40
 

Svar
Hei

Du sier at din mor virker snill og ber deg komme til henne, men når du kommer så er hun ekstremt kontrollerende, skriker og kjefter på deg og sier mange sårende ord til deg. Du sier også at du gråter hver kveld. Det høres ikke bra ut og det er ikke slik et barn eller en ungdom skal ha det. Du sier også at du bor hos din far, og jeg råder deg til å fortelle til ham hvordan du har det. Da er det han sitt ansvar å skjerme deg fra å dra til din mor. Det er viktig at din mor slutter å oppføre seg slik overfor deg, emn dersom hun ikke klarer det, så kan ikke du være hos henne for det vil ødelegge deg. Håper du forteller det til din far slik at han kan hjelpe deg.  


Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Du kan ringe oss på telefonnummer 116 111. Erfarne vakter tar telefonen hver dag mellom 15:00 og 08:00. I helgene er linjene våre åpne hele tiden. Du velger selv om du vil være anonym.

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie