Hopp til hovedinnholdet

Hva skal jeg gjøre?. Jeg vil velge kjæreste selv. Uavhenngig av land.

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har en kj og jeg får ikke love å ha kj, jeg kunne ha kj hvis han var i fra min kultur og land men han er ikke det og det hjelper ikke å snakke med forelddne mine i det hele tatt . Når jeg snakker om det til dem så blir det altid dårlig stemming og det ender altid opp med at mora min sier " jeg skal gi deg bort,han skal være våres kultur og våres land " men det vil jeg ikke ,jeg vil velge selv og ikke at familien min skal blande seg i kjærlighetlivet mitt vet ikke hva jeg skal gjøre . Det er en ting til da han er en afghan og foreldene mine liker ikke dem ifra midtøsten , jeg har spurte dem hvis jeg skulle være sammen med en ifra midtøsten skulle det være okei? Og foreldrene mine sa " i værtfall ikke , de vill bare lure deg de vil bruke deg opp for pass , penger og sex osv men det stemmer ikke ,kjæesten min er ikke slik ,han elsker meg for den jeg er osv har å sakt det til han ,han sa at det ikke stemmer men noen er slik men at han selv er ikke som. Vet ikke hva jeg skalgjøre

Besvart 15.08.2019 11:26
 

Svar
Hei

I Norge kan du fritt velge kjæreste. Det er helt klart. 
Jeg forstår at det kan være utfordrende for dine foreldre. 

På alle videregående skoler skal det være en vi kaller for minoritetsrådgiver som du kan snakke med. Har ikke rådgiveren kontor på skolen kan du få hjelp til å kontakte personen gjennom skolens rådgiver eller helsesykepleier

De kan hjelpe deg med det meste i forhold til kulturutfordringer.

Du har og mulighet til å få hjelp til å kontakte rådgiveren på helsestasjon for ungdom der du bor. 

Sammen kan du og minoritetsrådgiveren bli enige om hvordan dere skal få til en god kontakt med foreldrene dine. Få forklart regelverket som må følles i landet de nå bor. 

Jeg har lagt med noen artikler jeg tro kan være nyttige.

Lykke til Vennlig  hilsen helsesykepleier.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Jeg vil snakke med noen for å dele tankene mine

Nervøs dame (colourbox.com)

Noen ganger er det vært fint å kunne snakke med noen andre enn venner. Det finnes voksne som har tid til å lytte.

Les mer

Lever du mellom to kulturer?

To jenter (colourbox.com)

Mange ungdommer opplever det som vanskelig å forholde seg til foreldrenes forventninger. De vil ikke skuffe dem de er glad i, men ønsker samtidig å ta egne valg i livet. Kjenner du deg igjen?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie