Hopp til hovedinnholdet

Skuffet over venninnen min

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei. På 17 mai var jeg sammen med venner. Jeg dro sammen med bestevenninnen min og der var det en jente som snakket stygt bak ryggen min til bestevennen min. Bestevennen min fortalte meg det, og det hørtes ikke ut som hun gadd å forsvare meg, eller i det hele tatt si noe da hun jenta snakket stygt om meg. Syntes venninnen min burde sagt noe, fordi venner skal støtte hverandre. Jeg er ikke noe stor fan av hun som snakket om meg, hun tar masse dop og har bipolar. Veninnen min har til og med sagt at hun ikke liker henne pga det hun driver med og sier. Likevel kommenterer og liker bestevenninne min bildene hennes på Instagram. Jeg blir bare så oppgitt. Hvorfor skal hun være grei og snill med henne på sosiale medier, når hun snakket kjempe stygt om meg. Hun har jo selv sagt at hun ikke liker henne. Det er så falskt. Jeg kjenner jeg blir både irritert, sur og veldig skuffet. Føler ikke venner skal gjøre noe slikt. Om noen hadde snakket ufint om min veninne hadde jeg sagt ifra og tatt avstand

Besvart 17.08.2019 15:38
 

Svar
Hei


Jeg forstår godt at du er skuffet. Man ønsker selvfølgelig at venner skal støtte og forsvare deg når andre snakker stygt om deg. Dessverre er det ikke alle venner som gjør dette. Det betyr ikke nødvendigvis at venninnen din ikke er en ekte venn. Kanskje hun ikke tør å ta konflikten? Eller kanskje hun er redd for å utsette seg selv? Det er naturligvis utrolig leit at hun ikke står opp for deg og forsvarer deg. Det er helt normalt at du blir irritert og skuffet. 

Jeg tenker at det kan være fint om du forteller venninnen din hva du tenker. Du kan jo ikke "tvinge" henne til å endre oppførsel, men kanskje du kan få henne til å forstå at det er viktig å støtte vennene sine og spesielt når noen andre snakker ufint om dem. 

Det er kjempefint at du er klar på hva du ville gjort. Å støtte vennene sine når de ikke er tilstede er en utrolig god egenskap. Ikke vær redd å snakke med venninnen din. Prøv å oppmuntre henne til å tørre å si sin mening og å stå opp for deg og andre venner! Det står respekt av å støtte vennene sine, selv når det blir ukomfortabelt. 

Les gjerne gjennom artiklene under!

Masse lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

Les mer

Slik er du en god venn

To venninner på en benk (colourbox.com)

Det er viktig å lære seg å være en god venn. Ikke bare når vennene dine har det vanskelig og trenger deg litt ekstra mye, men også i hverdagen.

Artikkelen er skrevet av ungdomsredaksjonen, ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap