Hopp til hovedinnholdet

Har ikke kontakt med pappa, hva skal jeg si til andre?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei jeg skal starte på ungdomsskolen, som vil si at ingen vet noe om meg. Helt ny start. Men jeg bærer på en hemmelighet. For 1 år siden hadde jeg en stor krangel med faren min. Som gjorde at han rett og slett kasta meg ut av huset hans. (Skilt foreldre) har ikke sett han siden da. Dette var veldig vanskelig å forklare til barnevernet. Men på skolen så er det jo foreldremøter og sånt og hva skal jeg liksom si til læreren? Og hva skal jeg si til folk som lurer på hvorfor de bare ser mamma? Tenkte å si at han var død men det høres ikke ut som en god ide. Takk for svar

Besvart 18.08.2019 23:11
 

Svar
Hei jente 13 år

Så spennende med ungdomsskole! Lykke til med oppstart!

Jeg skjønner at du lurer på hva du skal si. Først vil jeg bare fortelle deg at mange har små eller store hemmeligheter. Mange barn og ungdom opplever vanskelige situasjoner, som det kan være vanskelig å fortelle andre om.

Det er lurt av deg å tenke på nå hva du skal svare. Du trenger ikke å si det samme til alle heller. Du kan fortelle litt til noen, og mer til andre.

Jeg er enig i at det ikke er en god ide å si at han er død, for det er han jo ikke. Men dere har ikke kontakt, og det kan du kanskje si? "Jeg bor hos mamma og har ikke kontakt med faren min", for eksempel. Hvis du ønsker å fortelle mer kan du det, men det kan du velge selv.

Til læreren din tenker jeg faktisk at du bør fortelle hva som skjedde. Du kjenner selvfølgelig etter selv om det kjennes greit, men det kan være fint for læreren din å vite. Du har opplevd en veldig vanskelig situasjon, du har blitt kastet ut av faren din og har hatt kontakt med barnevern. Det kan tenkes at du vil få ting å tenke på, og kanskje kan du trenge litt ekstra støtte fra læreren din.

Voksne som jobber med barn og ungdom vet at det er mange som opplever vanskelige situasjoner.

Jeg håper at du ikke bekymrer deg for mye for dette, og at det blir en fin start på ny skole.

Vennlig hilsen familieterapeuten, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Fem tips til den første tiden på ny skole

Elever i en gang på en skole (colourbox.com)

Mange kjenner på sommerfugler i magen når de skal begynne på ny skole. Her er noen tips slik at du kan finne deg til rette i et nytt miljø.

Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Barnevern
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om barnevern