Hopp til hovedinnholdet

Er bedt i konfirmasjon til vennen min men mamma vil ikke at jeg skal gå

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er 15 år og har valgt å ikke konfirmere meg, men jeg er nå bedt i konfirmasjonen til en veldig god venn av meg. Mamma vil egt. ikke at jeg skal gå fordi hun er ganske uvenner med moren til han jeg er bedt i konfirmasjon til og hun har heller ikke lyst til å gi noe gave. Jeg har selv lyst til å gå og føler nesten også at jeg må siden dette er en jeg har kjent siden jeg var rundt 3 år gammel. Men dilemmaet mitt er hva skal jeg gi? Og hva gjør jeg når mamma ikke har lyst til å gi noe gave? PS! Det er bare jeg og ingen andre i familien min som er bedt!

Besvart 27.08.2019 10:47
 

Svar
Hei

Så fint at du kjenner etter hva du selv ønsker i denne situasjonen og at du velger å gå i din venn sin konfirmasjon selv om mødrene deres krangler. Jeg vil tro at det betyr mye for vennen din at du kommer. Dere to er gode rollemodeller for mødrene deres når dere viser at dere bryr dere om hverandre på tross av de voksnes konflikt.


Kanskje har din mor gode grunner til å være sur på din venns mor, eller til å mene at du ikke bør gå i den konfirmasjonen. Men denne konflikten er ikke noe du skal trenge å ta ansvar for. Du bør i alle fall få en god forklaring fra din mor på hvorfor hun mener du ikke bør gå i konfirmasjonen.

Jeg vil understreke at du har rett til å ha kontakt med din venn uansett. Din venn er din venn, og du har rett til å få ha et forhold til han på tross av at de voksne krangler.

Jeg forstår det slik at du må ordne gave selv. Kanskje må du også betale selv? Det er vanskelig å kjøpe noe fint da, ting kan jo koste litt og de fleste ungdommer har ikke egne penger å bruke på slikt. Jeg syns moren din bør gi deg penger til gave til din venn selv om hun er sint på moren hans! Det skal ikke behøve å gå ut over deg at de krangler og ikke unner hverandre noe godt. Moren din trenger jo ikke blande seg i hva du kjøper men hun bør sponse gaven i alle fall. Vis gjerne svaret mitt her til moren din og se om det kan gjøre en forskjell.

Hvis hun absolutt ikke vil sponse gave så kan du rett og slett spørre andre i familien din du kjenner godt. Har du besteforeldre du har et godt forhold til? De har gjerne råd til slikt. Fortell om situasjonen din og si at du vil gi en fin gave til vennen din. Det trenger ikke være så dyrt. Eventuelt kan du spørre dem (eller andre du kjenner) om du kan jobbe litt for dem, slik at du kan tjene penger og bruke det på en gave. 

denne fine artikkelen får du mange tips til hva du kan gi, ting som ikke koster for mye.

Jeg håper dette ga svarene du trengte. Kos deg i din venns konfirmasjon og lykke til!   

Vennlig hilsen familieterapeuten

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Konfirmasjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om konfirmasjon