Hopp til hovedinnholdet

Føler forholdet mitt med kjæresten er ødelagt.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Har vært sammen med bestevennen min i snart 1 år nå. Me har hatt det supert fint sammen og han betyr så ufattelig mye for meg. Men denne sommerferien gikk alt i dass, me har bare krangla og vært stygge med hverandre. Han har blitt så utrolig annerledes og behandle meg på en måte som får meg te å føla mg dårlig på. Han seie han gjør det pga eg aldri va takknemlig for han tidligere noe som ikke stemme i d heile tatt. Me elske hverandre og begge vil det ska funka men problemet e at han har såra meg for mye og eg føle egt at en stor del av forholdet våres e ødelagt. Eg har prøvd å snakka me han om det men føle ikke det hjelpe. Har påenmåte gidd heilt opp. Hva ska eg gjør?? Vil ikke ha det sånn

Besvart 26.08.2019 19:40
 

Svar
Hei

Jeg skjønner at det er vanskelig for deg at det går dårlig mellom deg og kjæresten, og at det er mange følelser involvert. Det er det nok sikkert for dere begge. 

Selvom du opplever det som at det ikke fungerer å snakke sammen så er det ofte det som må til i en slik situasjon. Det kan være vanskelig å sette ord på alle følelser, eller å forstå seg på den andre. Likevel er det nok viktig at det er nettopp dette man gjør, om man skal få det til å fungere. 

Prøv å sett ord på noe av det du skriver her til kjæresten din, og at fordi du føler det slik du gjør så ønsker du å snakke om det for å se om det er mulighet for å få dette til å fungere igjen. Når dere skal snakke om dette er det nok også viktig å være klar over at man også å la den andre snakke og å prøve å forstå hvordan den andre parten opplever dette. Dersom man prøve å vise forståelse for hverandre kan det være mye eklere å finne en løsning som kan hjelpe dere med å rydde opp i dette. 

Det er jo samtidig slik at ikke alle forhold varer for alltid. Og selvom noe er vondt der og da betyr det ikke at det ikke er det som er riktig. Det kan jo være at dette er et tilfelle hvor det er riktig å gjøre slutt, men dette er bare noe dere to sammen kan finne ut av. Derfor er det alltid fint å snakke godt sammen og å i det miste se om det finnes noen mulighet for å løse ting. 

Jeg legger ved noen artikler du kan lese, og ønsker deg lykke til!


Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva kan man forvente av seg selv og kjæresten i et forhold?

Kjærester (colourbox.com)

Kjærlighet er fylt med forventninger og håp. Hvordan vet man om man forventer for mye? Hva bør man forvente av en kjæreste, og hva kan man forvente av seg selv?


Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer

10 tips for et godt forhold

Kjærestepar (colourbox.com)

Noe av det hyggeligste i verden er å ha kjæreste, men det er ikke alltid lett. Mange tror kanskje at det å få en kjæreste er den mest krevende delen, men å opprettholde et forhold kan være like utfordrende. Så hvordan gjøre det?

Les mer

Blitt uvenner? Slik ordner du opp.

To jenter med ryggen mot hverandre (www.colourbox.com)

Opplever du å bli behandlet urettferdig av vennene dine, eller har du kranglet med en venn? Her er noen gode tips til hvordan dere kan snakke godt sammen og kanskje løse problemet.

Skrevet av ungdomsjournalist Julie

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap