Hopp til hovedinnholdet

Føler meg ensom, hva kan jeg gjøre?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på 14 år som føler med ensom. Jeg har bestevenner men, de kan jeg ikke kalle bestevenner de utestenger meg, sier stygge ting til meg og bare ikke vil meg godt. Jeg synes det er vanskelig å finne nye venner så jeg bare henger med de. Hva kan jeg gjøre?

Besvart 26.08.2019 14:04
 

Svar
Hei


Dette var leit å høre! Først og fremst bør du nok forsøke å ta avstand fra bestevennene dine. Det virker ikke som at de gjør noe godt for deg og rett og slett gjør situasjonen din verre. Jeg skjønner at det er vanskelig å finne nye venner, men jeg tror det vil være verdt det til slutt!

Først og fremst kan det være fint å forsøke og bli bedre kjent med folk du allerede er litt venn med. Du trenger jo ikke å gå bort til fremmede og snakke. Bruk de mulighetene du har på skolen og snakk mer med folk du kanskje ikke kjenner så godt.

Jeg vil også råde deg til å snakke med lærerne dine. De kan ofte være til god hjelp når du skal bli kjent med nye. Ikke vær redd for å spørre om hjelp! Snakk gjerne med helsesykepleier på skolen om hvordan du har det. Ofte kan det være til stor hjelp å bare få snakket om hvordan du har det. 

Les gjerne gjennom artiklene under!

Masse lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

Les mer

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Skoleelever sitter på en benk (colourbox.com)

Hva gjør du når du kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg eller prøver du å ta kontakt selv? Les hva ungdommen mener her:

Les mer

Ensom? Du er ikke alene!

Ensom gutt (colourbox.com)

De fleste føler seg ensomme på et eller annet tidspunkt i livet. Du kan føle deg ensom når du er alene, men også sammen med andre mennesker.

Les mer

10 tips til å få nye venar

Jenter som prater (www.colourbox.com)

Dei fleste synes det er kjekt å få nye vener, men det er ikkje alltid like lett. Både på skulen og på fritida møter vi mange folk vi har lyst til å bli kjende med, utan at vi veit heilt korleis vi skal få det til.

Skrive av ungdomsjournalist Rakel.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap