Hopp til hovedinnholdet

Har startet med kristelig konfirmasjon men vet ikke om jeg er kristen

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg skal konfirmere meg til våren og har startet med den kristelig konfirmasjons undervisningen. Men jeg vet ikke helt om jeg vil konfirmere meg kristent eller ikke. Fordi jeg er døpt men tror ikke på Gud. Men alle andre i familien min har konfirmert seg kristelig. Jeg vet at jeg vil konfirmere meg men jeg vet ikke om jeg vil ha kristelig eller borgerlig. Det føles litt rart med begge deler egt. Hilsen en forvirret jente.

Besvart 02.09.2019 15:15
 

Svar
Hei

Så fint at du tenker på dette, og at du vil ta dine egne valg. Mange familier har sine tradisjoner, og noen voksne synes det er rart å gjøre noe annerledes enn det som er tradisjon. Det er nok lurt å snakke ordentlig med foreldrene dine om hvorfor du er usikker på hvordan du vil konfirmere deg. På human.no/seremonier/konfirmasjon/ kan du lese litt om borgerlig konfirmasjon. Kanskje det går an å snakke med konfirmasjonslederen du har nå også for å klarne tankene litt? 

Lykke til!

Med vennlig hilsen redaksjonen i Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kirkelig konfirmasjon

Konfirmant (foto:kirken.no)

Fremdeles velger flertallet av norske ungdommer som skal konfirmere seg kirkelig konfirmasjon. Skal du velge denne varianten må du være døpt, eller døpe deg underveis i konfirmasjonstiden, men du må ikke tro.

Les mer

Humanistisk konfirmasjon

Humanistisk konfirmasjon (ung.no)

Humanistisk konfirmasjon har blitt en vanlig måte å konfirmere seg på i Norge. Det er et tilbud til ungdom som ønsker et kurs i livssyn og etikk, og både kurs og seremoni gjennomføres på et humanistisk grunnlag.

Les mer

Konfirmasjon - hva passer for deg?

Jente poserer i en allé for konfirmasjonsbilde (colourbox.com)

Skal du konfirmere deg? Hva slags konfirmasjon skal du i så fall ha?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Konfirmasjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om konfirmasjon