Hopp til hovedinnholdet

Har dere noen forslag over hva jeg skal gjøre for å hjelpe han?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er bekymret for en veldig god venn. Vi ble venner for noen uker siden, men ble på kort tid utrolig gode venner. Han har vært ganske åpen over at han bor på ungdomshjem og er mye ensom og kjeder seg. Han har mange venner, men ingen å være med utenfor menigheten vi går i og på skolen. Han har også bodd i to fosterhjem, men har ikke hatt det så bra der. Jeg blir så lei meg, og tenke så mye på han hele tiden. Han er 15 år og det mest fantastiske mennesket jeg kjenner. Han er så utrolig morsom, omsorgsfull, og glad. Jeg blir så lei meg over at en så herlig gutt ikke har det så bra i fritiden. Han som er så snill mot alle, også aner ikke hvordan jeg skal hjelpe han. Jeg er kristen og ber ofte for han, og håper jo at det hjelper. Men har dere noen andre forslag over hva jeg skal gjøre for å hjelpe han?

Besvart 28.08.2019 15:51
 

Svar
Hei jente 18 år. 

Det er så fint at du har slik omsorg for denne unge gutten. Han stoler tydeligvis på deg, og det er fint. 

Det er så bra at han har venner på skolen i menigheten dere går i. 

For at han skal utvide vennekretsen, kan han kanskje delta på en hobby, noe han liker å gjøre? Kanskje du kan foreslå det for han? Er han glad i idrett, trening generelt, spill, sjakk, miljøvern? Det kan være ganske greit å finne venner via felles interesser. Da har man noe å snakke om med en gang. 

Et annet forslag er at han spør om å få være med de andre unge i menigheten, utenom det som skjer i selve menighetshuset. Hvis ungdommer på hans alder møtes i hjemmene til hverandre, eller finner på ting sammen, kino, turer, bursdager osv., er det fint hva han kan bli bedt med. 

Du kan snakke med han om dette, og spørre hva han mener om det. 

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt videre i det fine arbeidet du gjør for de yngre ungdommene. 

Hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennen min har det vanskelig - hvordan kan jeg hjelpe?

Trøster venninne (colourbox.com)

Ser du at en av vennene dine har det vanskelig? Har en venn betrodd seg til deg om noe som gjør deg bekymret? Slik kan du hjelpe.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap