Hopp til hovedinnholdet

Vet ikke om jeg orker konfirmasjon, hva sier jeg til familien?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har vert syk ut utmattet, jeg har ikke vert på skolen siden november 2018 og jeg skal prøve å gå en dag i uka nå. Men jeg vet ikke om jeg orker konfirmasjon, et extra kurs ft meg er alt for mye! Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre, familien min har allerede begynt å brodere til bunad...

Besvart 30.08.2019 11:10
 

Svar
Hei!

Det vil være viktig og smart av deg å fortelle dette til familien din. Si at du er veldig usikker på dette med konfirmasjon og at du tror du ikke mestrer å ta et ekstra kurs nå som du er utmattet. 

Si gjerne at du synes det er vanskelig å si fordi det allerede er startet å sy på en bunad. Da er det letter for familien din å forstå deg og dine følelser. 

Uansett så trenger du ikke å konfirmere deg for at familien din kan gi deg en bunad. Kanskje har de lyst å gi deg dette? Snakk gjerne sammen om dette også. 

Når du forteller det du tenker på er jeg ganske sikker på at du vil oppleve det bedre etterpå. Da trenger du ikke å gå rundt å ha dårlig samvittighet eller være bekymret for at du ikke får dette til. 

Lykke til! 

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Konfirmasjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om konfirmasjon