Hopp til hovedinnholdet

Hva skjer om jeg går på fest uten lov?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei jeg er 17 og skal egt i 18-års bursdag med en kompis. Fikk tillatelse til å reise men når har moren min skiftet meining, hva skjer om jeg reiser uten at hun sier det er greit? Kan meg eller min kompis som kjører få noe trøbbel for dette? Vi skal kjøre fra møre til Stavanger

Besvart 01.09.2019 22:16
 

Svar
Hei

Takk for at du stiller oss spørsmål!

Det er veldig forståelig at de er fristende å dra på fest. En 18 års dag er ofte en stor dag. Det er også forståelig at moren din synes det er skummelt å tenke på at du skal på fest der det sannsynligvis drikkes alkohol og ligger så langt unna som i et annet fylke. Dine foreldre er juridisk ansvarlig for deg til du er 18.

Vi kjenner ikke moren din, det vet du best. Foreldre i lignende situasjoner kan ringe politiet og etterlyse sine ungdommer. Hvordan politiet velger å håndtere situasjonen er vanskelig for oss å spå. Det mest sannsynlige er at moren din vil slutte å stole på deg. Hvilke konsekvenser det vil få hjemme hos deg vet kanskje bare hun. Det er vel få foreldre som ikke vil gjennomføre sanksjoner dersom sine barn velger å tross dem på denne måten.

Skulle det skje noe med deg er det foreldrene dine som har ansvaret. Du må tenke på og overveie i hvilken grad du synes det er greit å skuffe moren din og miste hennes tillit.

Lykke til!

 

Vennlig hilsen

Familiepsykologen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Kan du reise alene når du er under 18 år?

Jente på fly (colourbox.com)

Usikker på hvordan reglene er for å reise alene når du er under 18 år? Vi har samlet noen svar fra spørretjenesten vår om reise og aldersgrenser.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise