Hopp til hovedinnholdet

Hva skal jeg gjøre når jeg har sagt til barnevernet at jeg ikke trives?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hva skal jeg gjøre når jeg har allerede sagt til barnevernet at jeg ikke trives hjemme lengre? De har ikke kontaktet meg igjen enda og jeg føler meg virkelig ikke trygg her.. jeg har mentale problemer og sliter veldig, har blitt mishandlet flere ganger og er redd for moren min og meg selv. Ingen av foreldrene mine forstår hva jeg snakker om osv. Jeg selvskader litt her og der og sliter ufattelig. Føler meg ikke trygg her fordi kan gjøre stort sett alt her oppe på rommet mitt. Har dopet meg før røykt og drukket her uten at foreldrene mine har merket noe. Noen ganger glemmer de meg tilogmed.. vil ikke bo her meg barnevernet har ikke kommet tilbake til meg vet ikke hva jeg skal gjøre.. moren min får meg til og ville ta mitt eget liv.. har vært så nære før.. vet ikke hva jeg skal gjøre trenger tips.

Besvart 04.09.2019 23:06
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!

Dette høres veldig vanskelig ut for deg. Du skal ikke være nødt til å  være så redd og lei deg! Du skriver ikke noe om hvor lenge siden det er du har snakket med barnevernet, men det er viktig da at du tar kontakt med barnevernet igjen og sier at du ikke orker dette mer. Det er viktig at de forstår hvor vanskelig situasjonen din er. 

Om det er vanskelig for deg å ta kontakt med barnevernet der du bor kan du ringe Alarmtelefonen 116 111 og få hjelp til å kontakte de som kan hjelpe deg der du bor.

Legger ved et par artikler som vi håper kan hjelpe deg.

Vennlig hilsen

Familiepsykologen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Jente ringer (foto: 116111.no)

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Barnevern
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om barnevern