Hopp til hovedinnholdet

Jeg er kristen, men utenlandsk. Ønsker meg konfirmasjon, men det er dyrt..

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er en jente på 13 år (snart 14) og jeg tenker mye på min konfirmasjon. Jeg kommer fra utlandet men er kristen. Mine foreldre er skilt, og hele familien min bor i utlandet. De har ikke mulighet til å komme til Norge, ettersom landet vi kommer ifra. Jeg har ingen søsken eller en stemor/far. Jeg ønsker meg å konfirmere meg veldig å mamma sier det er greit, men pappa forstår ikke hvorfor. Jeg har ingen å invitere utenom nære venner (5 stykker). Konfirmasjon er ekstremt dyrt og jeg vet ikke om pappa vil ha det på grunn av pengene. Jeg har også ønsket meg en bunad veldig lenge nå, men det er for dyrt. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre for å kunne ha konfirmasjon. Pengene, bunad, gjester og foreldre som godtar.

Besvart 04.09.2019 22:11
 

Svar
Hei

Så fint at du kommer med dine tanker om dette. Det er veldig fint at du har en mamma som støtter deg. Alle som ønsker å bli konfirmert kan velge dette i Norge. Selv om du har familie i utlandet, kan det bli en koselig dag med gode venner.

Det er viktig at din pappa forstår hvorfor du ønsker dette. Jeg foreslår at du inviterer han til en samtale sammen med deg og forklarer han dette. Hvis du ønsker å ha med deg en annen voksen i samtalen, kan du for eksempel be helsesøster på skolen hjelpe deg. Du kan også snakke med presten der du bor.

Her kan du lese mer om konfirmasjon.

Når det gjelder det økonomiske, er det nok ikke selve festen som blir den største utgiften hvis dere har lite familie. Man trenger ikke lage så store mengder mat og kaker, men gjøre det enkelt, og heller legge litt tid og kreativitet i å pynte fint. Kanskje vennene dine kan hjelpe deg?

En bunad er dyrt, og de fleste kan ikke kjøpe det uten å ha med flere som spleiser. Det går jo an å ønske seg bunad senere også (eller spare selv), og heller sjekke ut om du kan få låne en bunad eller leie en til konfirmasjonsdagen?

Hvis dine foreldre samarbeider og snakker sammen, vil de nok begge forstå hvor viktig denne dagen er for deg. Da kan du også selv komme med forslag til hvordan dere kan gjøre det på en fin måte uten at det koster for mye.  Lykke til!

 

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kirkelig konfirmasjon

Konfirmant (foto:kirken.no)

Fremdeles velger flertallet av norske ungdommer som skal konfirmere seg kirkelig konfirmasjon. Skal du velge denne varianten må du være døpt, eller døpe deg underveis i konfirmasjonstiden, men du må ikke tro.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Konfirmasjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om konfirmasjon