Hopp til hovedinnholdet

Flytte til fosterhjem i utlandet?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei jeg har skilte foreldre som ikke klarer å sammarbeide sammen så barnevernet kom inn i bildet de gjorde ting verre mamma prøvde bare å få oss på foster hjem med vilje bare får å ødlegge får oss siden vi hadde det bra hos pappa men hu sa til barnevernet att vi hadde det dårlig barnevernet vil ikke tru på oss barna men de trur på mamma så de vurderer å oplassere meg på foster hjem jeg har familie i kosovo å kan snakke albansk trur du det er mulig får meg å flytte hos familien min som foster hjem da

Besvart 03.09.2019 09:25
 

Svar
Hei

Jeg legger til grunn at du spør om du kan flytte til familien din i Kosovo og at de kan være fosterhjem for deg.

Norge og en del land har undertegnet en konvensjon (avtale) som heter Haagkonvensjonen 1996. Den gir blant annet regler om plassering av barn i fosterhjem i et annet konvensjonsland. Kosovo er ikke tilsluttet denne konvensjonen, så det blir ikke mulig å bruke denne. Men hvis foreldrene dine blir enige, er det også mulig at du kan flytte til Kosovo og bo der hos dine slektninger en stund. Det forutsetter at barnevernet ikke har omsorgen for deg. 

Barnevernet skal hjelpe deg, har plikt til å høre på deg og gi deg informasjon om hvilke rettigheter du har. Barns rett til medvirkning betyr ikke at du får bestemme, men du skal lyttes til og dine synspunkter er noe som skal vektlegges. Du bør snakke med kontaktpersonen din i barnevernet og forklare at du vil bo hos pappaen din. Kanskje pappaen din kan være med på dette møte?

 Med vennlig hilsen barnevernjuristen i samarbeid med ung.no 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Jente ringer (foto: 116111.no)

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

Hva skjer hvis du kontakter barnevernet?

Gutt ringer (colourbox.com)

Ikke vær redd for å ta kontakt med den lokale barneverntjenesten. De er der for å hjelpe deg! Fagpersonene der kan gi deg mange gode råd om hva du kan gjøre videre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Barnevern
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om barnevern