Hopp til hovedinnholdet

Hvordan overtale foreldrene om å få gå på konsert?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har veldig lyst til å gå på en konsert som er i november, men mamma og pappa sier at jeg ikke kan ta fri fra skolen pga en konsert og at det er en dårlig grunn, men denne konserten betyr veldig mye for meg og gå på og denne kjendisen kommer ikke til norge igjen før til våren 2020 og det er så lenge til.. hvordan kan jeg overtale dem raskt fordi bilettene er snart utsolgt. Håper på svar

Besvart 02.09.2019 20:40
 

Svar
Hei

I hovedsak er det foreldrene dine som har ansvar for deg og for at du gjør kloke valg frem til du er 18. Jeg tenker at det kanskje kan være lurt å sette seg ned med foreldrene dine og høre på hva de har og si, og også fortelle hvorfor konserten betyr så mye for deg. Om det er sånn at du har lite fravær fra før, og at du kommer til å ta igjen det de andre lærte på skolen den dagen, kan det jo brukes som argumenter. 

Siden kjendisen ikke skal holde konsert før om et år, kan det kanskje være en mulighet at dere drar til utlandet sammen på ferie en gang det ikke er skole?

Jeg tenker at foreldrene dine ønsker det beste for deg. Til syvende og sist er det de som bestemmer, men det beste er kanskje å finne en løsning som begge er enige i:)

Se flere tips i artiklene under.

Lykke til:)

Hilsen ungdomsredaksjonen i ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Fravær på ungdomsskolen

Jente kommer inn i klasserom(www.colourbox.com)

Her finner du oversikt over hva som gjelder når du er borte fra skolen. Fraværet ditt føres på vitnemålet, men det er mulig å be om at noe fravær fjernes.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie