Hopp til hovedinnholdet

Fosterhjem, velge by?

Jente 15 år
 

Spørsmål

hvis du skal/vil bo i et fosterhjem kan du velge hvor(hvilken by)?

Besvart 04.09.2019 16:13
 

Svar
Hei jente 15 år

Jeg skal gå rett på sak i og med du spør så kort og konkret. Det er sånn med fosterhjem og kontakt med barneverntjenesten at barn og ungdom skal høres på og det de (dere) mener skal tillegges vekt. Det betyr at du har en mulighet for å påvirke avgjørelsen om hvor fosterhjemmet skal være. Dessverre er det også sånn at det ikke er sikkert at du kan velge helt fritt hvilken by du skal bo i. Det kan bl.a. handle om at det kanskje ikke finnes et ledig fosterhjem som passer for deg i den byen du helst vil bo i. Noen ganger kan det løses ved at du må vente en stund og andre ganger ved at det finnes et ledig fosterhjem i en by eller et sted i nærheten av den byen du helst vil bo i. 
Jeg håper dette gav svar på spørsmålet ditt.
 


Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Du kan ringe oss på telefonnummer 116 111. Erfarne vakter tar telefonen hver dag mellom 15:00 og 08:00. I helgene er linjene våre åpne hele tiden. Du velger selv om du vil være anonym.

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er barnevernet?

colourbox.com

Hovedoppgaven til barnevernet er å gi barn, unge og familier hjelp og støtte i vanskelige situasjoner. Det er foreldrene som har ansvaret for å gi barna sine omsorg. Dersom foreldrene ikke strekker til, kan barnevernet bidra til å sikre barn og unge omsorg, trygghet og mulighet til utvikling.

Les mer

Du kan selv kontakte barnevernet

Jente ringer (colourbox.com)

Har du det vanskelig hjemme eller er bekymret for hvordan andre har det? Meld fra til barneverntjenesten. I barneverntjenesten tenker man at det er bedre å si ifra, enn å la være.

Les mer

Skal i fosterhjem, hva skjer da?

Jente flytter (colourbox.com)

Skal du flytte til fosterhjem og lurer på hvordan det blir? Det er barneverntjenestens ansvar å sørge for at du får det bra. Husk at du skal kunne si din mening om det som planlegges for deg!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Barnevern
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om barnevern