Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg bli hacket av å ha oppgitt et brukernavn på et spill?

Jente 13 år
 

Spørsmål

For et par år siden hadde jeg et spill, hvor jeg skrev inn min ID. Og jeg tror det ble mitt brukernavn. (Jeg er ikke helt sikker) men mange av vennene mine som også hadde det spillet hadde ikke trengt å skrive inn ID for å gjøre noen av de tingene man kunne gjøre på spillet, men jeg var den eneste som måtte skrive det. Jeg har lastet ned spillet på nytt, men jeg finner ikke brukeren. Fordi jeg har lyst til å slette det. Jeg har tenkt mye på det i det siste men tør ikke å spørre andre. En venn av meg sa at det var lett å hacke kontoer. Jeg er bekymret for at noen skal finne ut av ID en min. Så lurer jeg på om noen kan hacke kontoen min eller foreldrene mine sine pengekontoer, og stjele alt av penger?

Besvart 05.09.2019 17:46
 

Svar
Hei

Man trenger både brukernavn og passord for å kunne logge seg inn på en profil. Når en profil blir hacket, er det altså noen andre som har tatt kontroll over den. 

Noen ganger blir en bruker automatisk slettet dersom han ikke har logget inn på en lang stund. Det er mulig at det er tilfellet her. I så fall har alle opplysningene også blitt slettet. Hvis ikke du finner igjen brukeren, er det ingen andre som gjør det heller. 

Vi mener at du kan ta det helt med ro i denne saken. Det er dessuten en maksgrense på hvor mye man kan ta ut av et kort.

Hilsen Slettmeg.no i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Spill
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om spill