Hopp til hovedinnholdet

Trolig fått virus på PC'en. Hva gjør jeg?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har skolepc og liker veldig godt å spille sims 4. Det gjorde jeg i fjor og jeg fikk lasta ned cc uten noe problem også. Men i år når jeg fikk skole pcen tilbake så skulle jeg laste nye cc til sims, å jeg tror jeg brukte utrygge nettsider. Det kommer pop ups av nakne damer og masse rusk, å jeg tørr ikke å bruke pcen på skolen engang. Jeg er så redd for at ikt finner ut av det. Det kommer også mld om at pcen kan være smittet av virus, jeg har prøvd å laste ned virus program men alt koster penger. Å ingen av programmene har engangs pris (bare sånn med abbonent) hva skal jeg gjøre?

Besvart 11.09.2019 12:36
 

Svar
Hei


Dersom du har fått, eller tror du har fått virus på PC'en din, anbefaler jeg at du tar kontakt med IKT snarest. De kommer ikke bli sinte på deg, da det å få virus kan skje med hvem som helst og IKT vil gjerne vite om det så fort som mulig, slik at virus ikke sprer seg til andre enheter. De kommer til å hjelpe deg med å få fjernet viruset slik at PC'en din og alt av informasjon du har på den blir trygg igjen. 


Hilsen Slettmeg.no i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Slik er du trygg og smart på nett

Heder på en bærbar datamaskin (colourbox.com)

Internett er åpent for alle, og det er fort gjort å støte på ubehagelige personer eller innhold. Følg denne huskelista for å beskytte både deg og dine venner på nett!

Les mer

Gode råd om nettvett du bør følge

Jente ser på mobilen sin (colourbox.com)

Her får du rådene du trenger for å være mest mulig trygg på nettet!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Spill
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om spill