Hopp til hovedinnholdet

Må jeg ha pass når jeg reiser med fly i Norden?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei! Vi skal dra til Stockholm og er fra Norge. Skal ta flyet fra kiruna til stockholm, må man da ha pass? Husker ikke helt reglene, men tror ikke jeg trenger det med tanke på at der i Norden. Og ble litt stressa siden jeg ikke har gyldig pass og ikke rekker få nytt til vi reiser. Og klarer ikke huske om jeg måtte det sist eller ikke siden det er noen år siden..

Besvart 16.09.2019 21:06
 

Svar
Hei

Du trenger i utgangspunktet ikke pass når du skal reise mellom de nordiske landene. Pass er imidlertid det eneste norske ID dokumentet som er gyldig som legitimasjon i utlandet. Du kan derfor risikere å bli bedt om å legge frem pass for eksempel på overnattingssteder. Av den grunn anbefaler politiet at du tar med deg pass, også når du reiser innenfor Norden.

Når du passerer grensen, kan du også bli bedt om å dokumentere at du er nordisk borger. Derfor anbefaler politiet at du har med pass eller gyldig førerkort på reiser mellom nordiske land.

Du kan lese mer om dette på politiet sine sider her.

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Søk om pass

Norsk pass (foto: ung.no)

Pass er eneste internasjonalt godkjente identifikasjonsbeviset vi har i Norge. Alle norske statsborgere som skal reise utenfor Norden må ha gyldig norsk pass ved inn- og utreise. Det gjelder også for barn og ungdom.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise