Hopp til hovedinnholdet

Vil bo i fosterhjem

Jente 15 år
 

Spørsmål

Eg vil bu i fosterhjem no, men veit ikkje kem eg skal seie ifra til siden pappa sa at han ikkje skal hjelpe oss med det? Kem vil hente oss da og kor vil vi bu henne?

Besvart 16.09.2019 21:56
 

Svar
Hei jente 15 år

Jeg antar at det er en grunn til at du vil bo i fosterhjem, at noe ikke er helt i orden hjemme. Man kan ikke flytte i fosterhjem hvis det ikke er noe alvorlig galt hjemme.

Hvis du tenker at du har grunn til å flytte ut så er det barnevern du må kontakte. Alle som bor i et fosterhjem har en saksbehandler i barneverntjenesten. Barnevern har kontorer i hele Norge, og du kan ringe dit selv.

Hvis du vil diskutere med noen så kan jeg anbefale alarmtelefonen for barn og unge116111. De snakker med mange barn og ungdom som har det vanskelig.

Jeg legger ved flere artikler til deg, jeg håper du ser på dem:-) Der står det om fosterhjem og hvordan kontakte barnevern.

Lykke til!

Vennlig hilsen familieterapeuten, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er barnevernet?

colourbox.com

Barnevernet skal gi barn, unge og familier hjelp og støtte når det er vanskelig hjemme. Det er foreldrene som har ansvar for å gi sine barn omsorg, men hvis de ikke får det helt til, skal barnevernet hjelpe til så barn og unge får omsorg, trygghet og utviklingsmuligheter.

Les mer

Fosterhjem

Jente med bamse (colourbox.com)

Det er omtrent 8000 barn og unge som bor i fosterhjem i Norge, og omtrent halvparten er mellom 13 og 18 år. Det er mange grunner til at barn bor i fosterhjem, men felles er det at deres egne foreldre ikke kan ta seg av dem i en kortere eller lengre periode.

Les mer

Du kan selv kontakte barnevernet

Jente ringer (colourbox.com)

Har du det vanskelig hjemme eller er bekymret for hvordan andre har det? Meld fra til barneverntjenesten. I barneverntjenesten tenker man at det er bedre å si ifra, enn å la være.

Les mer

Hva skjer hvis du kontakter barnevernet?

Gutt ringer (colourbox.com)

Ikke vær redd for å ta kontakt med den lokale barneverntjenesten. De er der for å hjelpe deg! Fagpersonene der kan gi deg mange gode råd om hva du kan gjøre videre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Barnevern
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om barnevern