Hopp til hovedinnholdet

Hvor kan jeg finne serier med norsk oversettelse?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg valgte emne spill fordi jeg ikke fant noen passende emner. Når jeg var ung 10 år kanskje så så jeg mye på serier på tv. og jeg elsjer fortsatt mange av de den dag idag. problemet er at når jeg skal finne de seriene så er de alle på engelsk. og siden jeg har sett påå de på norsk så er stemmene veldig annerledes. hvor kan jeg finne de seriene oversatt på norsk? f. eks. slugterra

Besvart 25.09.2019 21:08
 

Svar
Hei!

Jeg forstår at det kan være utfordrende og frustrerende å lete nytteløst etter norske oversettelser av serier fra barndommen din, så jeg skal prøve og hjelpe deg så godt jeg kan! Det kan føles veldig rart at noe du har vokst opp med nå plutselig høres annerledes ut, kanskje endrer det til og med hele opplevelsen. Dessverre er det sånn noen ganger at norske oversettelser "forsvinner" og at det kun er engelske tilgjenglig, i hvertfall på nett. Jeg har prøvd å lete litt rundt på nettet og kan dessverre ikke finne noen sider som kan referere deg til norske oversettelser, kun sider man kan betale for, og selv da vet jeg ikke om det er norsk tale eller teksting. Et tips kan være å oppsøke et bibliotek, kanskje de har dvd med norsk oversettelse? Du kan også spørre der om de kan søke i andre bibliotek arkiver om serien du leter etter finnes med norsk oversettelse et annet sted. 

Selv om du er villig til å strekke deg langt for å få tak i norsk oversettelse, så må du være obs på at det er mange nettsider som ikke er legitime og som kan føre til at du får virus på maskinen din dersom du klikker på de. Mitt beste tips er derfor å prøve og vende deg til at de er på engelsk. Jeg forstår at det ikke er det samme, men kanskje er det det beste alternativet du har?

Jeg beklager om jeg ikke fikk gitt deg det svaret du hadde håpet på, men jeg ønsker deg lykke til med letingen! :) 

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ung.no - oppslagsverket for deg som er ung

Ung.no på mobilen (foto: ung.no)

Ung.no er det offentliges informasjonskanal for ungdom. Her får du svar på det du lurer på. Nettstedet er drevet av Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir).

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Fritid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om fritid