Hopp til hovedinnholdet

Jeg gruer meg så sykt til konfirmasjonen

Jente 14 år
 

Spørsmål

hei, ege ein jente på 14 år å eg grue mg forferdelig til konf denne fredagen å ege redd får at det skejr som d skjedde på leirskolen mellom mg å ein som eg har vært bv me før... me hadde en forfedelig slosskamp å ege redd for at d skjer igjen... eg får sånn sykt vondt i magen når eg står opp, går på skolen og når eg tenke på konf og når folk snakke om d... men folk seie eg bare må prøve men eg greie d isje eg har bareså vondt i magen når eg tenkepå d... å ege og ein taper på skolen så eg lure bare på koffår ege d eg har liksom isje gjort en shit... så eg lurte litt på om du kunne hjelpe meg sånn at eg sleppe å grua mg sånn heilt jwl...

Besvart 26.09.2019 20:46
 

Svar
Hei kjære deg!

Takk for at du skriver til oss i Ung.no og forteller til  oss hvordan du har det. Jeg forstår at du har det vondt og at du gruer deg hver dag for at det skal skje det samme som på leirskolen! Det er ingen god følelse å bære på  helt alene!

Du var ikke alene i slåsskampen så du trenger ikke ta på deg all skyld!

Jeg vil anbefale deg å snakke med helsesykepleier på skolen din  -eller snakke med en lærer som du er trygg på. Det å snakke om det du gruer deg til og det du frykter skal skje kan hjelpe deg til å få det bedre.

Et råd er å tenke på hva som utløste slåsskampen sist gang. Så kan du øve deg på å  se for deg hva du vil gjøre dersom det skjer igjen. Noen ganger så kan det hjelpe å si fra dersom man føler seg urettferdig behandlet eller ikke forstått. Andre ganger hjelper det å trekke seg litt tilbake og bort fra situasjonen til man har roet seg ned.

Dette er øvelser som kan hjelpe deg til å unngå og havne i samme situasjon igjen.

Snakk gjerne med foreldrene dine også. Du trenger ikke bære på alt helt alene!

Jeg legger ved noen artikler til deg som kan være til hjelp for deg å lese.

Ønsker deg alt godt og lykke til!

 

Vennlig hilsen Psykiatrisk Sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Slitsomme tanker, grubling og tankekjør.

Bekymret gurr (colourbox.com)

Grubling er når vi tenker på det samme igjen og igjen og ikke finner en løsning. Tankekjør er når det kommer mye tanker på en gang som gjør deg urolig eller sliten i hodet. Heldigvis finnes det råd.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Konfirmasjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om konfirmasjon