Hopp til hovedinnholdet

Vil dra på jentetur, men vil dra et sted som er trygt. Hva kan være bra?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei Jeg og noen venninner har lyst til å reise sommeren 2020. Vi har lyst til å reise til syden, kunne tenke oss soling, bading og festing. Men vi ønsker ikke reise til Magaluf, Rhodos og de stedene russen er og man hvert år hører om folk som blir doppet ned. Har dere noen tips til hvor vi kan dra?

Besvart 02.10.2019 19:40
 

Svar
Hei!

Jeg forstår det sånn at du og venninnene dine har lyst til å reise sammen i 2020, da mange av dere sikkert har blitt 18. Dere ønsker ikke reise til Magaluf, Rhodos og slikt derimot, da dere har hørt mye dumt om at jenter har blitt dopet ned der og sånn. Du lurer nå på om jeg har noen tips til hvor dere kan reise. 


Først og fremst vil jeg si at det er bra at du tenker over tryggheten deres på denne turen, og at dere sender inn spørsmål til oss her på ung.no for svar. Videre så vil jeg også varsle om at det kommer til å være en viss risiko uavhengig av hvor dere drar, da det kan være slemme mennesker overalt, og risikoen for unge jenter kan bli utnyttet er som regel tilstede uansett hvor du drar. Dette er en kjip realitet, men det er viktig å være klar over.

Derimot er det viktig at du reiser et sted der det er relativt gode sjanser for at det er trygt, samtidig som det er kjempe viktig at dere fortsatt er forsiktige når dere er der. Ikke dra fra hverandre, pass på alt med alkohol og ikke la noen andre dere ikke kjenner kjøpe alkohol for dere eller gi dere drikke, og heller ikke la andre røre deres eventuelt medbragte drikke! 

Hold sammen også, ikke dra fra hverandre, og pass på hverandre hele tiden. Ikke snakk med fremmede om de virker skumle eller ekle, og vær forsiktige rundt fremmede uansett. Hvis dere gjør dette minsker dere risikoen for at noe skjer betraktelig, og dere kan absolutt fortsatt ha det gøy selv om dere er forsiktige. 

I forhold til hvor dere kan dra, har jeg undersøkt dette på nettet, og dette er det jeg fant ut: Mange sier Mallorca er ganske trygt, og der er det også mange andre nordmenn der som regel, som kan være en trygghet. I tillegg sier mange at Dubrovnik eller Split i Kroatia er ganske trygt, og har mange kule severdigheter og fint uteliv. I tillegg er Hellas generelt et land mange sier er greit og fint å dra til, der er Nice eller mindre steder som Parga, steder mange har hatt gode opplevelser med. 

Et triks er kanskje å dra et sted der det er andre turister, men kanskje ikke dra til de stedene som er mest overbefolket og turistifisert, da blir det fort så stort at mye kjipe ting faller gjennom sprekkene. Jeg håper de tipsene jeg har gitt deg nå hjelper deg på vei, men ta de med en klype salt. Så anbefaler jeg også at du søker blant ung.no sine tidligere besvarte spørsmål for ekstra hjelp, samt at du også søker litt på nettet om det her selv. 

Jeg skal legge noen artikler til under for deg, som jeg anbefaler at du leser for ekstra tips og råd. Jeg håper dette ordner seg. Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen. 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Tips til deg som skal reise med vennegjengen

Ungdommer som løper ut i havet (foto: colourbox.com)

Skal du reise på pakketur på egenhånd? Her finner du gode råd du kan ha glede av før, under og etter turen din.

Les mer

Kan du reise alene når du er under 18 år?

Jente på fly (colourbox.com)

Usikker på hvordan reglene er for å reise alene når du er under 18 år? Vi har samlet noen svar fra spørretjenesten vår om reise og aldersgrenser.

Les mer

Unngå sykdom på reise

Jente får vaksine (colourbox.com)

Skal du ut og reise? Her får du råd om vaksiner og andre tips for å unngå å bli syk på utenlandsoppholdet.

Les mer

Slik er du en god venn

To venninner på en benk (colourbox.com)

Det er viktig å lære seg å være en god venn. Ikke bare når vennene dine har det vanskelig og trenger deg litt ekstra mye, men også i hverdagen.

Artikkelen er skrevet av ungdomsredaksjonen, ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise