Hopp til hovedinnholdet

jente 14, vil komme ut av skapet vet ikke hvordan

Jente 14 år
 

Spørsmål

Jeg er 13 og er homofil. Er en jente. Eg trenger et svar om hvordan man sier til en familie at du er skeiv. Og det verste er at du misliker homofile

Besvart 07.10.2019 10:45
 

Svar
Hei jente 13.

Takk for at du skriver til oss, det er bra at du tør, når ting er vanskelig.

Du er ikke alene om å kjenne på disse tankene og veldig mange av de vi snakker med er redd for hva andre vil tenke, og spesielt hva foreldrene vil tenke.

Husk at det å finne seg selv, er en prosess, og noe du selv må bruke tid på å finne ut av. Du trenger ikke stresse med å måtte fortelle noen noe eller finne ut av noe innen en viss tid, for det er ikke slik at tiden går ut. Dette er noe du selv styrer, det ser jo ut for meg som om dette er noe du har brukt tid på, og nå er klar til å fortelle dette videre.

Mange synes det er vanskelig å si disse tingene høyt, ihvertfall første gang, så et tips kan være å skrive ned på en lapp, en melding, brev eller kanskje en snap og sende, så kan dere snakke om ting etter det er sendt og lest.

Du kan også i dette legge noen føringer for hva du har behov for, fra dem, du sier jo noe om at de misliker homofile, så jeg forstår at dette er vanskelig for deg. Jeg vil anbefale deg å starte med å finne noen venner eller kanskje noen andre i familien du er trygg på at vil støtte deg helt i dette, så kan de kanskje være med deg når du skal komme ut til fine foreldre, slik at du ikke er alene i dette, hvis du er redd for hvordan familien din vil ta dette. Du er veldig modig, og det er viktig at du har noen å snakke med. Kanskje du kan snakke med helsesøster på skolen din om det?

Hvis du ønsker å snakke mer om dette, med noen, helt anonymt kan du ta kontakt med noen av disse: 

Youchat

Ungsomstelefonen

 

Lykke til :) Heier på deg.

Hilsen Youchat i samarbeid med ung.

SNAPCHAT:

Chat med oss om det du måtte ha på hjertet på Snapchat :

Snapchat: yhelseutvalget 

 

 

 

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Er du lesbisk, bifil eller homofil?

Flagg i regnbuefarger

Eller lurer på om du kanskje er det? I ungdomstida prøver man å finne ut hvem man er, hvordan man skiller seg fra andre eller hva som er spesielt med akkurat meg.

Les mer

Trenger du noen å snakke med om seksualitet, kjønn og identitet?

Bildet er lånt fra www.colorbox.com

Her er en oversikt over organisasjoner med nettsider, chat- og telefontilbud for deg som er, eller lurer på om du er, lesbisk, homofil, bifil, skeiv, panfil eller trenger å snakke med noen om kjønnsidentitet.

Les mer

- Jeg er homofil, men tør ikke si det til noen

Gutt sitter og tenker (colourbox.com)

Jeg er homofil, men jeg er redd for å fortelle det til familie og venner. Hva skal jeg si, og hva hvis de ikke takler det?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Konfirmasjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om konfirmasjon