Hopp til hovedinnholdet

Du ønsker å flytte hjemmefra for du har det ikke vra hjemme

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg har så veldig lyst å få flytte i foster hjem ellerno sånn. Hvert fall ikke bo med foreldrene mine lenger. Jeg får kjeft hele tiden hjemme og jeg orker bare ikke mer. Og jeg føler meg ikke særlig trygg hjemme egt. Også det eneste jeg gjør når jeg kommer hjem fra skolen er jeg bare på rommet og gråter, har så ille mye tanker om alt! Og klarer ikke å gjøre lekser, sitter bare å tenker på foreldrene mine, og hvor mye jeg har lyst på ny familie. Det er så mye mer men orker ikke skrive

Besvart 09.10.2019 16:31
 

Svar
Hei

Skjønner at du har det vanskelig hjemme og at det ikke er noe godt når foreldrene dine kjefter hele tiden. Det at du bare kommer hjem fra skolen og ikke orker å gjøre noe men bare gråter viser at du ikke har det bra og du trenger hjelp. Du sier at du har lyst på ny familie og for at noe slik skal bli vurdert så må barnevernet inn i bildet. Dersom du synes det er vanskelig å ta direkte kontakt med de, så tenker jeg at jeg vil råde deg til å ta kontakt med helsesykepleier på skolen for å få råd på hva du bør gjøre. Helsesykepleier kan eventuelt være med deg til barnevernet dersom du ønsker det. Håper du tar kontakt med helsesykepleier for det er ikke bra å ha det slik du har det og jeg tenker at du trenger hjelp.     


Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Du kan ringe oss på telefonnummer 116 111. Erfarne vakter tar telefonen hver dag mellom 15:00 og 08:00. I helgene er linjene våre åpne hele tiden. Du velger selv om du vil være anonym.

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Jente ringer (foto: 116111.no)

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

Problemer hjemme? Få hjelp av familievernet

Familietrøbbel (colourbox.com)

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Barnevern
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om barnevern