Hopp til hovedinnholdet

App som viser antall dager til jeg skal dø. Er det lureri?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har mange venner som har laste ned en app kalt Countdown. Det er en app som viser antall dager og år til du dør. Lest fra USA om at dette er ekte, men stoler ikke på de. Jeg lasta ned appen fordi jeg var nysgjerrig og der sto det at det bare var 4 dager igjen og leve for meg. Er dette lureri eller sant? Fra jente 15 år (Anonym)

Besvart 12.10.2019 12:39
 

Svar
Hei

Dette er heldigvis bare lureri. Det er INGEN som vet når man kommer til å dø, og i alle fall ikke en app. 

Du er ei ung og frisk jente som nok har mange mange år å leve. Gjennomsnittsalderen når kvinner dør i Norge er per i dag er 84,3 år. Den øker stadig og det vil si at den nok vil øke slik at de fleste på din alder vil leve mye lenger enn det.

Kutt ut denne appen. Den har ingenting godt med seg, og mange kan bli redde og skremte. 

Lev livet ditt her og nå. Som sagt er det ingen app i verden som kan fortelle deg når du kommer til å dø, og heldigvis for det!

 

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ung.no - oppslagsverket for deg som er ung

Ung.no på mobilen (foto: ung.no)

Ung.no er det offentliges informasjonskanal for ungdom. Her får du svar på det du lurer på. Nettstedet er drevet av Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir).

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Spill
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om spill