Hopp til hovedinnholdet

Jeg ønsker meg en hund, men foreldrene mine sier nei.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har veldig lenge ønsket meg en hund! Men mamma og pappa sier alltid nei å nesten alle vennene mine har hund men ikke jeg. Jeg tør nesten ikke å spørre noe mer siden jeg har spørt veldig lenge nå. Jeg vet ikke hvordan jeg skal få meg en hund siden mamma sier hun ikke har rå pappa sier bare nei. Å jeg tror at dem ikke tror at jeg kan ta ett annsvar på ett dyr jeg har ett dverghamster å det tar jeg godt vare på. Jeg vet at det er mye jobb men jeg føler at jeg er veldig klar for å ha det. Når jeg er hos vennene mine så kan jeg gå tur med hunden hennes så da får jeg prøve å se hvordan det er å ha hund:) håper dere kan hjelpe meg!

Besvart 17.10.2019 13:34
 

Svar
Hei

Jeg forstår at dette er frustrerende for deg. Samtidig er det viktig å huske at det er et stort ansvar å få et dyr, og den krever oppmerksomhet i mange år fremover - også når du er ferdig på videregående. Slik jeg ser det er det viktig at du fortsetter å snakke med foreldrene dine, slik at de ser hvor viktig dette er for deg. Kom gjerne med dine argumenter, men hør også på deres side av saken. Kanskje dere kan sette dere ned og snakke skikkelig en eller to ganger, og se hva som skjer? Får du ikke den responsen du ønsker ville jeg gitt det noen måneder, og sett om interessen var den samme da. 

Hvis det ikke går som du ønsker syntes jeg du skal sette pris på at du har muligheten til å tilbringe tid med hundene til vennene dine. Det gir deg viktig erfaring du kan ta med deg videre. 

Det koster penger å ha kjæledyr, og jeg forstår at moren din syntes det blir for dyrt. Det tror jeg det er viktig at du respekterer, samtidig som du har lov til å fortelle din side av saken. Jeg legger ved flere nyttige artikler du kan ta en titt
på. 

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Hva kan du bestemme selv?

Jente som lurer på noe (colourbox.dk)

Det er viktig å være klar over at du i utgangspunktet har selvbestemmelse i alle saker som angår din helse fra du har fylt 16 år. Det er den helserettslige myndighetsalderen. I noen tilfeller kan du bestemme selv allerede fra 12 år.

Les mer

Alt du trenger å vite om det å ha kjæledyr

Jente med hund (www.colourbox.com)

Det å ha et kjæledyr bringer med seg mye glede, samtidig som det følger med plikter og ansvar. Her på ung.no får vi mange spørsmål fra barn og unge som enten har eller ønsker seg et eller flere kjæledyr. I denne artikkelen vil du finne svar på ting du lurer på når det kommer til å ha kjæledyr.

Skrevet av ungdomsjournalist Amalie.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Fritid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om fritid