Hopp til hovedinnholdet

Foreldre som jobber hele tiden og bare koser med andre enn meg.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg har en far og en mor som jobber hele tiden de har gått fra hverandre men de bryr seg bare om og jobbe. Og når pappa kommer hjem koser han bare med søsteren min og kjæresten aldri meg. Samme med moren min jeg blir veldig lei meg og kald. Nå så vil jeg faktisk ikke ha en klem engang. Så jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Både pappa og mamma er vanskelig og snakke med.

Besvart 18.10.2019 13:31
 

Svar
Hei

Det er leit å høre at du har det vanskelig og at det er vanskelig å snakke med foreldrene dine. Jeg legger likevel med en artikkel om hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg. Kanskje står det noe der som du ikke har prøvd?

Når du føler at du ikke lenger vil ha en klem, så høres det for meg ut som at dette har vært slik altfor lenge. Derfor tenker jeg at det kan være fint for deg å få prate med noen andre om dette. Det er alltid ekstra vondt å føle seg alene om slike følelser og opplevelser. Her er forslag til hvem du kan kontakte:

  • Helsesykepeier. Her kan du få snakket om hvordan du har det og få hjelp til å kontakte annen hjelp om du ønsker det.
  • Familievernet. Du har kanskje pratet med noen der da mamma og pappa gikk fra hverandre? Uansett kan du be om å få prate med noen der. Når du beskriver at de aldri koser med deg og at du blir lei deg, så er det slikt som du kan få hjelp til at de skal gjøre noe med. Her en link som hjelper deg med å finne det nærmeste familievernkontoret:
    www.bufdir.no/Familie/Finn_familievernkontor/
  • Andre i familien. Det kan være godt å snakke med en tante, onkel, bestemor eller bestefar. De kjenner foreldrene dine og kan kanskje hjelpe deg å snakke med dem, Kanskje har de også noen gode triks som kan hjelpe akkurat deg.

Jeg håper at du får til å prate med noen som kan hjelpe deg sånn at du kan føle at familien din bryr seg igjen.

Hilsen psykolog på familievernkontor

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Problemer hjemme
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om problemer hjemme