Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg få en buss til å stoppe?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg vet ikke hvilken kategori dette er, men jeg lurer på, hvordan får man en buss til å stoppe? den har flere ganger bare kjørt forbi meg selv om jeg står på buss stoppet

Besvart 17.10.2019 14:16
 

Svar
Hei! 

Jeg forstår at dette kan være en veldig frustrerende situasjon å være i for deg, så jeg skal prøve og svare deg så godt jeg kan. Jeg vet ikke hvordan beliggenheten for busstoppet ditt er, men kanskje er du ikke så godt synlig for bussjåføren? Dersom stoppet ditt er etter en sving eller ikke har et busskur så kan det hende at de rett og slett ikke tenker over det, selv om dette ikke bør være tilfellet. Du kan prøve og veive stort med armene og stå synlig slik at det så og si er umulig å kjøre forbi deg. Husk også å være tidlig ute og stå på riktig sted, hvis ikke er det ikke så rart at bussjåføren fortsetter å kjøre.

Dersom dette fortsetter å skje så ville jeg tatt kontakt med det busselskapet som kjører for deg f.eks. Ruter, VKT eller Skyss, helt avhengig av hvor du bor. Du kan enten ringe eller sende en melding hvor du forteller at du har gjentatte ganger blitt kjørt forbi på dette stoppet og at det er utrolig frustrerende ettersom du ikke kan kjøre bil selv og at du er avhengig av bussen for å komme deg steder. Kanskje du kan spørre andre om det samme har skjedd med dem på dette stoppet? Da kan du referere til dette i mailen, og støtte argumentet ditt. En forelder eller en omsorgsperson kan også hjelpe deg med en slik henvendelse dersom du ikke vet hva du skal skrive.

Jeg håper at jeg har hjulpet deg litt på vei, hvis ikke ligger det ved noen relaterte artikler med ekstra tips og råd!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

- Sniker på bussen

Jeg ble stoppet i kontroll på bussen og ble tatt for sniking. Jeg hadde ikke så mye penger som de skulle ha for boten, så måtte gi dem navnet mitt og adressen. Må jeg betale boten? Jeg har ikke så mye penger tror jeg. Kan det ha noe å si at jeg er under 15?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise