Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg overtale foreldrene mine til å få spille 18-årsspill?

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har lyst til å kjøpe Red Dead Redemption 2 men spillet har 18 års grense. Jeg tror ikke mamma og pappa vil at jeg skal spille spill med 18 årsgrense. Jeg føler jeg er moden nok til å spille det. Man lærer jo også om slutten av cowboy tiden, at samfunnet utvikler seg og blir mer moderne, det bygges togbane osv. Og man lærer at alt man gjør har konsekvenser. Jeg har også spilt det en del hos en venn. Hvordan skal jeg overtale mamma og pappa til å la meg spille det?

Besvart 14.10.2019 13:42
 

Svar
Hei

Spillet Red Dead Redemption 2 har fått aldersgrense 18 år på bakgrunn av at det blant annet inneholder grov vold mot sårbare og forsvarsløse karakterer, umotiverte drap på uskyldige karakterer, diskriminerende språkbruk, samt  opplæring i gambling. 

Dersom du først og fremst er ute etter å lære mer om cowboytiden og utviklingen av samfunnet på den tiden, bør du heller prøve et annet westernspill som passer bedre for din alder. RDR2 er ikke akkurat et pedagogisk spill som i første rekke lærer deg om konsekvenser av handlinger osv. 

Vi anbefaler uansett at du snakker med foreldrene dine om de spillene du spiller, slik at dere kan ha en dialog rundt aldersgrenser og blir enige om hvor grensene går i deres familie. 

Beklager at vi ikke kan gi deg et lurt tips om hvordan du kan overtale foreldrene dine!

Legger ved en artikkel her som jeg håper er til nytte.

 

Hilsen Medietilsynet 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvorfor er det aldersgrenser på spill?

Aldersgrenser på spill (pegi.info)

Lurer du på hvorfor noen spill har høyere aldersgrense enn andre og hva symbolene på spille betyr? Da bør du få med deg dette.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Spill
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om spill