Hopp til hovedinnholdet

Hva skal jeg si i konfirmasjonstalen min?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Jeg skal konfirmere meg i snart og jeg må holde en tale til alle som kommer i konfirmasjonen min, men jeg vet ikke hvordan jeg skriver/lager en tale og trenger derfor noen tips til hvordan lage/skrive en tale og hva jeg skal skrive om. Jeg er redd for at den skal være feil og lese opp eller at folk som kommer skal tro jeg er rar vis jeg skriver på egen måte. Trenger derfor tips og hjelp med å skrive en.

Besvart 21.10.2019 20:39
 

Svar
Hei

Det er ingen fasit på hvordan man skriver en konfirmasjonstale, og det er veldig individuelt hva som føles riktig. Hvis du ikke komfortabel med det, trenger ikke talen være lang. 

Her på ung.no ligger det en fin artikkel som kan hjelpe deg med å forberede talen. Da en titt på artikkelen under. Som utgangspunkt tenker jeg det er fint å takke for gavene, og alle gjestene som har kommet. I tillegg er det hyggelig om du takker de som har ordnet konfirmasjonen, for eksempel foreldrene dine.

Du trenger ikke si mer enn du er komfortabel med, og jeg syntes du skal tørre å skrive på din egen måte. Det kommer nok til å gå veldig fint.

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva må du huske på konfirmasjonsdagen?

Dress sys til konfirmasjon (colourbox.com)

Hva skulle du egentlig gjøre under konfirmasjonsseremonien? Skal du holde tale, og hva skal du i så fall si? Få gode tips til konfirmasjonsfesten her!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Konfirmasjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om konfirmasjon