Hopp til hovedinnholdet

Vil barnevernet ta barnet mitt?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg trenger svar på noe jeg er livredd for. Jeg har hatt en sak i barnevernet hvor foreldrene mine mistet omsorgen for meg. Jeg er i ettertid uenig i det. I tillegg har jeg gått mye til Bup og vært innlagt i psykiatrien. I journalene mine står det at jeg har vært kronisk suicidal, veldig deprimert.. og at jeg kanskje har en personlighetsforstyrrelse. Spørsmålet mitt er : Er det sånn at pga av alt dette så kan jeg ALDRI i livet mitt få barn fordi barnevernet kommer til å ta omsorgen for barna min, fordi jeg har en historie i psykiatrien og barnevernet ?? Jeg er LIVREDD og tenker på dette hele tiden og at livet mitt er ødelagt fordi jeg ikke kan få få barn om jeg en dag har lyst til det. Mamma sier at den dagen jeg føder et barn i Norge så blir barnet tatt vekk fra meg av barnevernet MED EN GANG.... hater livet mitt og angrer så sykt på at jeg har en historie i psykiatrien og kommer til å bli sett på "som en gal person" resten av livet mitt.. er liksom dømt for livet..plis hjelp

Besvart 21.10.2019 08:58
 

Svar
Hei

Det er ingen regler som sier at hvis du har en historie med barnevernet eller psykiatrien, så blir barnet tatt fra deg. Hvis barnevernet blir bekymret for situasjonen når du får barn, skal de først og fremst hjelpe deg og støtte deg slik at du kan beholde barnet ditt. I de fleste tilfellene vil barn og familier få nok hjelp ved hjelpetiltak slik at barn kan bo hjemme hos foreldrene. Det er kun i de tilfellene der barnet har det veldig vanskelig hjemme, at det kan bli plassert utenfor hjemmet.

Det skal alltid legges stor vekt på hva som er til det enkelte barns beste. Barnekonvensjonen artikkel 9 slår også fast at et barn ikke skal skilles fra sine foreldre med mindre det er nødvendig av hensyn til barnets beste. Barnevernloven omtaler ikke hensynet til å ivareta biologiske bånd, men det er lovens klare utgangspunkt at det normalt vil være til barnets beste å vokse opp sammen med sine foreldre. Hensynet til biologiske bånd vil derfor være viktig når barneverntjenesten skal vurdere hva som vil være til barnets beste. Du kan lese mer om dette i saksbehandlingsrundskrivet.

Med vennlig hilsen barnevernjuristen og barnevernspedagogen i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er barnevernet?

colourbox.com

Hovedoppgaven til barnevernet er å gi barn, unge og familier hjelp og støtte i vanskelige situasjoner. Det er foreldrene som har ansvaret for å gi barna sine omsorg. Dersom foreldrene ikke strekker til, kan barnevernet bidra til å sikre barn og unge omsorg, trygghet og mulighet til utvikling.

Les mer

Barnevernloven gjelder for alle barn i Norge

Paragraf (ung.no)

Barnevernets hovedoppgave er å sikre at alle barn og unge i Norge, som lever under forhold som kan skade deres helse og utvikling, får nødvendig hjelp og omsorg til rett tid, samt å bidra til at barn og unge får trygge oppvekstsvilkår. Dette formålet er fastsatt i barnevernlovens § 1-1.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Barnevern
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om barnevern