Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil bo mer hos pappa. Stefar er ikke så grei.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Jeg har bodd hos mamma i 3 år med den nye kjæresten hennes. Jeg føler jeg ikke har så god kontakt med (stefaren min) og han blir veldig fort sur på meg og sier jeg har vært et problem siden jeg flytt inn med han. Jeg ønsker å flytte til pappaen min og være hos mamma noen ganger. Jeg er redd for hva mamma kommer til å si. Jeg har mye mere kontakt med pappaen min en det jeg også har med mamma. Jeg har vært en uke hos pappa nå og jeg føler meg mye bedre, sover mere og spiser mere. Jeg har en 12 år gammel bror som blir på en måtte litt mobba av (stefaren min) han truet med å kaste meg ut av huset. Hva skal jeg gjøre. Mvh jente 14

Besvart 25.10.2019 13:05
 

Svar
Hei

Jeg forstår at du er redd for å fortelle mamma at du ønsker å bo mer hos pappa. Likevel er det veldig lurt å fortelle henne det selv, slik at hun kan tro på at du faktisk ønsker det. Hvis det blir veldig vanskelig å si det rett til henne, så kan du spørre henne om hun kan ordne så du kan få en time på familievernkontoret. Der kan en terapeut hjelpe deg med å fortelle henne det på en god måte.

Jeg legger ved en artikkel om at barn skal høres ved skilsmisse. Der kan du se rettighetene dine, og de gjelder ikke bare rett etter en skilsmisse, men så lenge foreldrene dine ikke bor sammen. Det er fordi barn utvikler seg og får nye behov som kan påvirke hvordan de ønsker å bo. Men selv om det er viktig å få sagt hva du ønsker og veldig gjerne hvorfor, så er det fortsatt sånn at foreldrene dine må bli enige om hvor du skal bo, for det er foreldrene dine som bestemmer.

Det høres ut som at du har en stefar som ikke alltid behandler dere helt greit, og det er det lurt å si ifra om. Foreldrene dine har ansvar for at du har det bra.

Hvis det blir veldig vanskelig for deg å snakke med mamma, eller å be henne om å få time på familievernkontoret, så kan du starte med å snakke med helsesykepleier. Helsesykepleier kan hjelpe deg videre.

Jeg legger også ved en artikkel om hvordan du kan snakke med foreldre som ikke forstår deg. Kanskje finner du noen gode tips der.

Hilsen psykolog på familievernkontor

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

DU skal bli hørt når foreldrene dine skilles

Saks og hjerte som er klippet i to (colourox.com)

Når foreldre skilles hender det at de flytter langt fra hverandre. For mange blir det mye reising mye fram og tilbake, og selv om foreldrene bor ganske nær hverandre kan livet bli ganske upraktisk. Fra du har fylt 12 år, skal det legges stor vekt på dine meninger om hvor du vil bo.

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie