Hopp til hovedinnholdet

Hvordan skal jeg kunne bruke mer tid på hest og ridning?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei:) jeg har ett ganske innviklet spørsmål.. 1. Jeg trener turn 4 ganger i uka, 3 og en halv time hver gang. Dette har jeg gjort i 4 år minst. Jeg har utrolig mange gode venner der, i tillegg til at turn gjør at jeg holder meg i god form osv. Men jeg sliter utrolig mye med motivasjonen. For i tillegg til dette driver jeg med ridning og trives utrolig god med dette! Jeg virkelig elsker det og det er noe jeg gjerne bruker fritiden min på. Men ridning går jeg bare på på mandager (ridetime) og så har jeg min elskede förponni i helgene. Ridning har jeg da holdt på med helt siden 1 klasse:) Så uka mi er da slik: mandag rir jeg, tirsdag til fredag turner jeg, og helgen rir jeg igjen. Jeg vil bare gi opp turn og stase ridning, men da holder jeg meg ikke i like god form, mister muskler, mister venner. Men å forsette gjør meg rett og slett bare utmattet, lei meg og sur. Men jeg kan bare ikke slutte. Så jeg er liksom låst i en sirkel... slitt med dette i over ett år nå. +andre problemer

Besvart 24.10.2019 20:12
 

Svar
Hei!

Det er fint at du har en stor interesse for hest. Det er en fin sport og aktivitet å holde på med som både gir mestring og holder deg i god form.

Først og fremst vil jeg at du skal snakke med noen du stoler på og som du tenker forstår deg. Si dette du skriver om her og fortell hva du synes er vanskelig. Det er også viktig at foreldrene dine vet om hva du opplever nå. Kanskje er du redd for å skuffe noen ved å slutte på en aktivitet, men husk at det er ditt liv og dine valg. Du skal trives i hverdagen. 

Det kan også hjelpe deg å lage en liste over hva som er positivt med å satse på ridning og hva som er bra med å gjøre slik du har det i dag. Da er det lettere å se de positive sidene. 

Når du skriver høres det ut som at du opplever turn som både slitsomt og  ikke motiverende. Det er helt normalt å kjenne at en aktivitet ikke gir like mye glede lenger eller at du har lyst å slutte. Alle mennesker endre seg og det er lov. 

Forsøk å lytte til deg selv og tenk over det som gir deg en god følelse og glede. Når vi har det bra og kan gjøre det vi liker får vi det også bedre. 

Våg å tro på deg selv og ta dine valg. Jeg heier på deg! 

 

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mye å gjøre? Stressa? Stort press?

Stress (colourbox.com)

Jeg går på håndball, kor, klatring, snowboard og ski. Jeg vil gjøre det bra på skolen, for jeg må ha gode karakterer for det jeg skal inn på etterpå...

Les mer

Styrketrening du kan gjøre hjemme

Hjemmetrening (ung.no)

Å trene styrke har mange positive effekter. Økt muskelstyrke strammer opp, og gjør oss i stand til å takle mange av hverdagens oppgaver bedre. Det kan også være med på å forebygge skader, både innen idrett og ellers.

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting i livet ditt? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere? Her får du tips til hvordan du kan gå fram.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser