Hopp til hovedinnholdet

Skal jeg selge eller beholde gaming pc-en min?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Jeg trenger råd! Nylig kjøpte jeg min første gaming pc. Jeg har ønsker meg det sååå lenge. Tidligere har jeg spilt på playstation. Pcen er veldig god og fungerer perfekt. Likevel så er jeg redd for om den er verdt pengene. Jeg spiller bare for gøy og for å holde kontakten med gamle venner som går på andre skoler. Når jeg spilte på playstation hadde jeg flere å spille med eller snakke med mens jeg spilte alene. Noen ganger var jeg i chat grupper med noen venner selvom vi ikke spilte det samme spillet. Dette kan jeg ikek gjøre mere hvis jeg spiller på pc. Jeg føler at jeg mister kontakten med flere og flere av dem, men hver gang vi spiller sammen så føler jeg meg ikke ensom. Vennegjengen vår har blitt splittet opp, men hver gang vi spiller sammen blir vi liksom gjenforent. Dette er grunnen til at jeg ikke er sikker på om jeg vil beholde pcen eller levere den tilbake til butikken. Hva burde jeg gjøre?

Besvart 29.10.2019 14:21
 

Svar
Hei!

Jeg forstår at dette kan være en litt forvirrende og vanskelig situasjon å være i for deg, så jeg skal prøve og svare deg så godt jeg kan! Dette skjønner jeg kan være et dilemma som gjør det vanskelig å velge. Men kanskje finnes det en gylden middelvei? Ettersom du har ønsket deg denne pcen så lenge, så må du vurdere om det er riktig valg å selge den. Du kan for eksempel lage en liste med fordeler og ulemper ved å ha pcen. Kanskje det gir deg mer klarhet om det er riktig for deg å beholde eller selge den? Hvis du ikke vil selge den så kan du for eksempel lage deg en timeplan eller noen retningslinjer for når du skal spille playstation og når du skal spille på pc-en, for å finne en balanse, til den kommer naturlig.

Dersom du bestemmer deg for at du ikke vil beholde pcen din så kan du selge den. Ettersom du har brukt den, så er nok sannsynligheten for at du kan gi den tilbake til butikken veldig liten. Men du kan for eksempel prøve å selge den på finn.no eller lignende nettsteder for salg av brukt elektronikk og annet. En slik annonse og prisantydning kan det være lurt å få hjelp av en voksen til å lage, slik at du vet at du får solgt den på en ordentlig måte og at du får pengene du skal. 

Jeg håper at jeg har hjulpet deg litt på vei, hvis ikke ligger det ved noen artikler med flere tips og råd!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sjekk om du spiller for mye

Skjermdump Fortnite

Lurer du på om du er spillavhengig? Her er rådene for deg som spiller for mye.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Spill
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om spill