Hopp til hovedinnholdet

Hva kan man søke av økonomisk hjelp ved skilsmisse?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg vil at foreldrene mine skal skille seg. Faren min har en veldig "giftig" mentalitet som har gått over den psykisk formen til mamma. Hu har blitt dårlig av ham psykisk sett. Han har ikke sagt et ord til henne på flere måneder og har bare frekke ting å si. Jeg har snakket med henne og hu har også veldig lyst til å skille seg fra ham men finner det vanskelig fordi skilsmisse er veldig tabu innenfor vår kultur. I tillegg hva skjer etter at de skiller seg, fordi jeg har veldig lyst til å da bo hos mamma men hun er arbeidsløs og har ikke et sted å bo. Kan man få støtte fra nav eller noe viss foreldren er arbeidsløs og har lite penger, og kan hun få fult foreldreansvar for meg viss hun ikke har jobb. Jeg vil IKKE bo med faren min i det hele tatt, fordi jeg føler jeg mister frihet og det går ut over den mentale helsen min.

Besvart 31.10.2019 13:19
 

Svar
Hei


Det er trist å lese at du opplever at dere ikke har det bra hjemme som familie!

Det er dine foreldre som må avgjøre om de skal gjøre noen endringer i forhold til hvordan de lever.
Det er samtidig viktig at du får snakke med noen om dine bekymringer, slik at du ikke er alene med disse bekymringstankene.

Kan du snakke med din mor om dine bekymringer? Ut fra det du skriver, så er det ikke mye du snakker med din far om. Har du andre voksne i familien du stoler på?
Andre du kan snakke med er helsesykepleier- eller sosiallærer på skolen.

Hvis begge er registrert med foreldreansvar for barnet, må begge foreldrene også samtykke til flyttemelding som gjelder barnet. Les mer om dette hos Skatteetaten.

Det finnes informasjon om ytelser og ordninger som kan være aktuelle for den som er alene med barn.

Dersom din mor ønsker veiledning i forhold til sin situasjon kan hun kontakte NAV på 55553333 tastevalg 3 .

Hilsen NAV i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting i livet ditt? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere? Her får du tips til hvordan du kan gå fram.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Problemer hjemme? Få hjelp av familievernet

Familietrøbbel (colourbox.com)

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Problemer hjemme
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om problemer hjemme