Hopp til hovedinnholdet

Skilte foreldre som klager på hverandre til meg

Jente 13 år
 

Spørsmål

hei. mamma og pappa har skilt seg men de sier til meg at de er gode venner. vi bor ikke noe hos pappa fordi han så ofte er hos oss. men begynner å bli lei av at de hele tiden skal skylde på hverandre og sånt. f.eks en dag skulle jeg til å legge meg, så kom mamma og spurte om jeg hadde tatt laderen hennes jeg svarte nei siden vi ikke har samme tlf. så begynte hun å klage og sa masse sånt at "det er så irriterende når pappa tar laderen" og sånt selv om hun ikke har noe bevis på at det var han. og samme med pappa. fordi pappa sin bil er på verksted. så vi bruker mamma sin bil. hennes bil har et lit dårlig batteri så hver gang det kun er meg og pappa og broren min så begynner han å irritere seg over bilen . i tillegg så pleier mamma og kjøpe veldig mye i butikken og da blir han skikkelig sur og sier sånn. mora dokkers bruke j***ig lang tid i butikken. jeg prøver å "forsvare" de men da blir de bare mer sur og sier slutt å forsvar h*n. jeg har ikke de enkleste foreldrene å snakke med :(

Besvart 29.10.2019 22:51
 

Svar
Hei jente 13 år


Foreldrene dine sier at de samarbeider godt, men de viser noe annet. Det er klart det ikke er hyggelig for deg å høre at de klager over den andre til deg. Jeg skjønner veldig godt at du forsvarer den som ikke er der. 

Mer de klar over det selv? Det å komme med små kommentarer og klage på den andre kan være en uvane. Vi mennesker er ikke alltid gode til å se oss selv litt utenfra, og det kan derfor være vanskelig å se at dette er plagsomt for andre. 

Jeg tenker at det er viktig at de vet hvordan du har det og at du snakker med dem om dette. Du kan si at du vil snakke med dem, og det kan kanskje være lurt å snakke med en av gangen. Da kan du fortelle at du har lagt merke til at de har kommentarer om hverandre, og at du ikke liker det.

Det er foreldrene dine som har ansvar for at samarbeidet skal bli bra. Skilsmisse er vanskelig for barn, og det er også vanskelig for foreldre. Det kan hende at dette trenger å få litt tid. Det er veldig bra at de ønsker å samarbeide og at de faktisk også får til mye bra.

 

Lykke til, jeg håper det blir bedre!

 

 

Vennlig hilsen familieterapeuten, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting i livet ditt? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere? Her får du tips til hvordan du kan gå fram.

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Når foreldrene krangler

Foreldre som krangler (colourbox.com)

Det er ikke uvanlig å oppleve at foreldre krangler. Her får du noen tips til hva du kan gjøre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Problemer hjemme
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om problemer hjemme