Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil bytte videregående skole, føler meg utestengt!

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei, Skolen min er en av de “beste” videregående skolene i Oslo, men jeg trives ikke der. De fleste studentene er fra vestkanten og jeg er den eneste studenten med utenlandsk ansikt i klassen. Jeg vokste opp i østkanten med flerkulturell bakgrunn, og følger meg at det er vanskelig å få venner, integrere skolekultur og være med på studentgjenger. Faktisk har jeg blitt utstengt av klassekamerater på en skjulte måte. Samtidig føler jeg at lærere mine ikke liker meg heller unntatt bare en lærer, og de fleste lærerne overser meg. Nå er det det andre året på videregående skole, har jeg fortsatt ikke hatt en god venn som kan snakke med. Jeg vil flytte tilbake den videregående skolen der har det mange gamle venner fra ungdomsskole. men foreldre mine anbefale at jeg ikke bør bytte til en ny skole. Kan dere vennligst gi meg et forslag og noen tips? Hva bør jeg gjøre nå?

Besvart 30.10.2019 18:51
 

Svar
Hei gutt 17 år
 
Så leit å høre at du ikke trives og føler deg utestengt!
 
Trivsel og tilhørighet betyr mye når en går på skole, og det er viktig å vite at du har stor bestemmelsesrett på hva du ønsker.
 
Har du fortalt dine foreldre hvordan du føler det og har det, og hvordan hverdagen din er? Vær ærlig med dem og jeg er sikker på at de vil støtte deg i å bytte skole.
 
Du eller dere kan ta kontakt med sosialrådgiver på skolen og ta opp dette. Fortell hvordan du har det og at du ønsker å bytte skole.
 
Håper at dette vil hjelpe deg til en bedre skolehverdag!
 
Lykke til!

 

Vennlig hilsen Helsesykepleier, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Skoleelever sitter på en benk (colourbox.com)

Hva gjør du når du kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg eller prøver du å ta kontakt selv? Les hva ungdommen mener her:

Les mer

Mobbing på skolen - hva kan du gjøre?

Jente er betenkt i klasserommet (colourbox.com)

Hva gjør du om du eller noen du kjenner blir utsatt for mobbing? Og kan skolen fortelle det til andre hvis du sier ifra?

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Hva kan du bestemme selv?

Jente som lurer på noe (colourbox.dk)

Det er viktig å være klar over at du i utgangspunktet har selvbestemmelse i alle saker som angår din helse fra du har fylt 16 år. Det er den helserettslige myndighetsalderen. I noen tilfeller kan du bestemme selv allerede fra 12 år.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skolehverdag
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skolehverdag