Hopp til hovedinnholdet

Vil bo hos pappa, hvordan kan jeg få til det.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei.. jeg er i en litt vanskelig situasjon med skilte foreldre. De skilte seg i Mars og jeg vil helst bo hos pappa men mamma jobber i barnehage og om alle barna heller ville bo hos faren hadde det gitt et dårlig rykte så derfor lar ikke mamma lillebroren min begynne på en ny skole og lar oss ikke bo 100% hos pappa. Hvordan skal jeg få bo hos pappa 100% uten en 1 års lang rettssak?

Besvart 30.10.2019 22:53
 

Svar
Hei jente 13 år

Når det gjelder hvem man skal bo hos ved skilsmisse så kan ikke frykt for dårlig rykte bestemme hva avgørelsen blir. Jeg mener at det viktige er hvor du og broren din har det best, og hva dere ønsker.

Barneloven sier at når du er fylt 12 år, skal det legges stor vekt på hva du mener. Da skal du få kunne si din mening før det tas avgjørelse om dine personlige forhold, for eksempel hvem av foreldrene du skal bo hos hvis de lever hver for seg.

Når par med barn skilles så får de samtale ved et familievernkontor. Har du fått bli med på samtaler der? Jeg tenker at det er et fint sted å snakke om dette, og at det da er fint om du også blir invitert til en samtale.

Det er kanskje sånn i samfunnet vårt at det vanlige er at barna ved skilsmisse er mest hos mor. Jeg tenker at det er like naturlig at barna er mest hos far som hos mor. Men det er kanskje dette moren din kjenner på.

Det viktigste er at dere finner en god løsning og at foreldrene deres hører på dere barna. Jeg skjønner godt at du ikke ønsker noen rettssak. Men om det skulle bli vanskelig, så kan jeg anbefale deg å kontakte barnas jurist. De gir gratis rettshjelp til barn og ungdom. Jeg synes at du skal si hva du tenker uten å forsøke å passe på konsekvensene. Dette handler om ditt liv, og hva du tenker og mener er viktig. Jeg tenker at det er det aller viktigste.

Du ønsker å bo hos pappa, og det får du til ved å fortelle det til foreldrene dine, gjerne fortelle det ved familievernkontor og du kan også få juridisk hjelp hos Barnas jurist.

Lykke til.

 

 

 

Vennlig hilsen familieterapeuten, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

DU skal bli hørt når foreldrene dine skilles

Saks og hjerte som er klippet i to (colourox.com)

Når foreldre skilles hender det at de flytter langt fra hverandre. For mange blir det mye reising mye fram og tilbake, og selv om foreldrene bor ganske nær hverandre kan livet bli ganske upraktisk. Fra du har fylt 12 år, skal det legges stor vekt på dine meninger om hvor du vil bo.

Les mer

Skilsmisse

Skilsmisse

De fleste blir berørt på en eller annen måte av samlivsbrudd. Det kan være deg selv det gjelder, eller en i din familie, en venn eller en nabo. Hva skjer når man skiller seg og hva er dine rettigheter som barn i en skilsmissefamilie?

Les mer

Råd til deg som har to hjem

Jente pakker kofferten sin (colourbox.com)

Foreldrene dine er glad i deg, men ikke i hverandre lenger. De bor hver for seg, og du flytter imellom. Du vil at alle skal ha det bra. Og helst vil du ha det bra selv også, men hvordan få til det?

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse