Hopp til hovedinnholdet

Redd for å gli fra venninnen min

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg har en venninne jeg har vært bestevenn med kjempelenge vi har vært masse sammen og er det fortsatt men etter vi begynte på ungdomsskolen fikk vi og noen nye venner vi begynte å henge med og nå har hun forandret seg så mye er redd vi kommer til å på på en måte gli fra hverandre vil ikke at det skal skje da kommer jeg til å miste den eneste vennen jeg faktisk stoler på

Besvart 06.11.2019 09:57
 

Svar
Hei


Takk for at du skriver til oss og beklager for sent svar!

Jeg skjønner at du er redd for at dere skal gli fra hverandre! Det er helt naturlig når dere begynner på ny skole, får dere nye venner og blir ungdommer:)

Jeg tenker først og fremst at det er viktig at du snakker med venninnen din om  det som bekymrer deg. Vær helt ærlig og si at hun er den eneste du stoler på og at dette vennskapet er utrolig viktig for deg. Kanskje hun da innser at dere må jobber hardere for å beholde det dere har:) Ikke legg skylden på henne eller lignende. Da risikerer du at hun ikke ser din side av saken og heller blir sur/motvillig. 

Det kan også være fint å ta mer initiativ. Ikke vær redd for å spørre om å finne på noe - bare dere to. På denne måten vil dere forhåpentligvis beholde vennskapet deres og bevare det dere har. Men vær gjerne tydelig på at dette må gå begge veier. Det er ikke bare du som skal jobbe for vennskapet:) Hvis du betyr like mye for henne som hun gjør for deg, må hun også ta initiativ og prioritere deg:)

Masse lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

Les mer

Ikke så gode venner lenger?

Venninner (colourbox.com)

Har bestevennen din begynt på en ny skole? Eller har dere så forskjellige interesser at dere ikke lenger har noe å snakke om? Fortvil ikke. Du kan redde vennskapet.

Les mer

Venner som "forsvinner"

Trist jente (colourbox.com)

Det er vanskelig å kjenne på følelsen av et vennskap ikke er like sterkt som det engang var.

Skrevet av Tiril, Ungdomsjournalist.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Pubertet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om pubertet