Hopp til hovedinnholdet

Venninnen min skal forsøke å få seg kjæreste.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Alice Hei. Jeg har en venninne som har spurt en gutt i klassen om å bli sammen, og så spurte ho meg om jeg kunne finne på noe smart ho kunne si hvis han svarte nei. For eksempel roaste han tilbake, eller bare si noe sånn at han tror at alt var bare tull. Har dere noe bra forslag? Jeg synes så synd på venninna mi hvis han svarer nei!

Besvart 05.11.2019 21:24
 

Svar
Hei

Takk for spørsmål og at du henviser deg til ung.no!

Det kan være vanskelig å vite om noen liker deg kun som en venn, eller mer som en kjæreste. Med tanke på at venninnen din er nokså usikker på hva resultatet vil bli, anbefaler jeg dere å forsøke å undersøke om det faktisk er vits å spørre denne gutten i utgangspunktet. I artikkelen "20 tegn på at han/hun liker deg" (vedlagt under dette svaret) kan dere finne mange gode tips til hva dere skal se etter for å finne ut om gutten venninnen din liker, liker henne tilbake. Om de fleste av tegnene er positive, bør dere absolutt ta sjansen!

Om gutten likevel ikke liker venninnen din og hun blir avvist, kan hun evt. si at hun ble utfordret til å spørre ham gjennom leken "nødt eller sannhet". Dette kan virke som en genuin unnskyldning, som du i tillegg kan bekrefte senere. 

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan takle å bli avvist?

Gutt sitter i en trapp og er deppa (colourbox.com)

Er du betatt av eller forelsket i en som ikke gjengjelder følelsene dine? I denne artikkelen får du tips til hva kan du gjøre!

Les mer

20 tegn på at han/hun liker deg

Forelsket jente (colourbox.com)

Mange opplever stadig følelsen av å være hodestups forelsket, og at det ikke er noe man ønsker mer enn at den du er forelsket i skal føle det samme for deg! Men hvordan vet du om en person liker deg eller ikke?

Av Signe, ungdomsjournalist ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap