Hopp til hovedinnholdet

Venninnen min sender ubehagelige meldinger

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en tretten år gammel jente og har en venninne som er 19. Vi er veldig gode venner og jeg er glad i å være med henne, men i det siste har hun begynt å sende rare meldinger. Hun har to ganger sendt meg den samme meldingen der hun skriver: Hei (mitt navn)! Neste gang vi møtes, kan du gjøre rampestrek på meg under dyna? Hun er ikke helt som andre jenter og går i spesial klasse og kan ofte mene noe annet en det hun skriver/sier så jeg vet ikke om det er noe annet hun mener, men jeg synes det er ubehagelig at hun sender sånne meldinger! Moren til denne jenta er en veldig god venn av min egen mamma, så jeg tør ikke helt å si det til henne eller venninna mi! Hva skal jeg gjøre???

Besvart 06.11.2019 10:08
 

Svar
Hei


Takk for at du skriver til oss og beklager for sent svar!

Jeg skjønner at dette kan være utrolig ubehagelig. Det er veldig forståelig at du ikke ønsker å si fra, men hvis du vil være helt tydelig på hvordan disse meldingene får deg til å føle, bør du nok si fra til venninnen din. Jeg skjønner at det er vanskelig i og med at mødrene deres er venner, men det behøver jo ikke å bli ubehagelig selv om du sier fra!

Her tenker jeg at det bare er best å være ærlig. Bare skriv at du ikke ønsker å gjøre noen rampestreker på henne. Hold en nøytral tone og se hva som skjer. Hvis dette fortsetter, kan det være lurt å si fra mer tydelig. Hun må forstå at dette ikke er en morsom spøk for deg og at det går utover vennskapet. 

Du kan også prøve å ignorere disse meldingene - hvis du bestemmer deg for at du ikke ønsker å si fra. Kanskje hun tar hintet hvis du ikke svarer? Uansett tror jeg heller ikke at det gjør noen skade å fortelle moren din om dette. Hun setter nok pris på å få høre hva som foregår og ønsker nok å hjelpe uansett:)

Masse lykke til:)

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting i livet ditt? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere? Her får du tips til hvordan du kan gå fram.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap