Hopp til hovedinnholdet

Snart 16, men mamma nekter meg å bo mer hos far. Kan jeg bestemme selv?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei, er snart 16 og vil bo mer hos faren min, men mamma nekter. Er det noe jeg kan bestemme selv, hvis ikke hva skal jeg gjøre?

Besvart 30.10.2019 11:23
 

Svar
Hei

Helt frem til du er 18 er det foreldrene dine som bestemmer hvor du skal bo, men de skal legge stor vekt på hva du ønsker når de bestemmer dette, på grunn av din alder. På familievernkontoret kan de hjelpe foreldrene dine med å komme til en løsning.

Du sier ikke noe om pappa i dette. Vet han at du vil bo mer hos ham? Har han mulighet til det og ønsker det samme? Det kan være at mamma har noen gode grunner til at hun ikke ønsker at du skal bo mer hos ham, som ikke du vet om. Men det kan også være at hun syns det er leit at du ikke vil bo fullt så mye hos henne lenger som er grunnen. Uansett, kan det være lurt å snakke med en terapeut som kan hjelpe dere med å løse opp i dette som er så vanskelig.

Jeg legger også ved en artikkel om dine rettigheter ved skilsmisse. Der finner du også en lenke til å finne nærmeste familievernkontor.

Hilsen psykolog på familievernkontor

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

DU skal bli hørt når foreldrene dine skilles

Saks og hjerte som er klippet i to (colourox.com)

Når foreldre skilles hender det at de flytter langt fra hverandre. For mange blir det mye reising mye fram og tilbake, og selv om foreldrene bor ganske nær hverandre kan livet bli ganske upraktisk. Fra du har fylt 12 år, skal det legges stor vekt på dine meninger om hvor du vil bo.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse