Hopp til hovedinnholdet

Moren min er så sur og blir sur for alt hele tiden.

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Moren min er så sur og blir sur for alt hele tiden. Når jeg og henne krangler så får jeg ikke si min side av konflikten uten at hun tar mobilen min eller gir meg grove kosenkvenser. Er så dritt lei av dette, når dette skjer blir jeg så sur inni meg at jeg skader meg selv og ødelegger ting fordi jeg føler en ekstrem urettferdighet. Dette demotiverer meg til skole og andre ting, faren min orker ikke å blande seg og er aldri på noen sin side. Mamma for alltid sagt sin side av krangelen til han men jeg får aldri det. Jeg orker ikke sette her mer og er så dritt lei av at hun skal være sånn. Dette er veldig vanskelig for meg å snakke om med andre og jeg sliter svært mye i hverdagen på grunn av dette

Besvart 02.11.2019 09:16
 

Svar
Hei gutt 15 år

Det høres ikke greit ut og jeg forstår at du blir lei og fortvilet. 

Det er viktig at du tar deg selv på alvor for du har det vondt og har nå også begynt med selvskading. Det er ikke bra for deg!

Jeg vil anbefale deg at du snakker med helsesykepleier eller sosialfaglig lærer på skolen din, eller du kan gå til Helsestasjon for ungdom om du vil snakke med noen utenfor skoleområdet. De kan tilby deg støttesamtaler over tid og sammen kan dere jobbe for hvordan du skal få det bedre med deg selv. Hos de så kan få hjelp til hvordan du kan regulere følelsene dine uten å bruke selvskading eller å ødelegge ting rundt deg.

De kan også hjelpe deg med å snakke med moren din om hjemmesituasjonen. For sånn som dere har det hjemme, er uheldig og ikke greit for spesielt deg. Et hjem skal være godt å være i, og når det blir for mye krangling, uro og det blir utrygt så er det ikke bra for deg som nå er midt i tenårene og trenger godhet, støtte og stabilitet rundt deg. 

Vit at du også kan ta kontakt med Barneverntjenesten og be om hjelp derfra. De kan hjelpe deg og moren din, så dere får det bedre sammen.

Jeg legger ved flere artikler til deg og ber deg om å lese de og følge rådene som gis der. 

Ta godt vare på deg selv! Jeg ønsker deg alt gdot. 

Vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvskading - sett ord på det

Trist jente (colourbox.com)

Det kan være vanskelig å forstå hvorfor noen vil påføre seg selv kutt og sår. Selvskading er et emne som kan være vanskelig å snakke om, men åpenhet er ofte det beste.

Les mer

Problemer hjemme? Få hjelp av familievernet

Familietrøbbel (colourbox.com)

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer

Du kan selv kontakte barnevernet

Jente ringer (colourbox.com)

Har du det vanskelig hjemme eller er bekymret for hvordan andre har det? Meld fra til barneverntjenesten. I barneverntjenesten tenker man at det er bedre å si ifra, enn å la være.

Les mer

Lær å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser

Du kan lære deg metoder for å takle vanskelige situasjoner. Om du lærer deg å ta bedre styring over tankene dine, kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Barnevern
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om barnevern