Hopp til hovedinnholdet

Bor på hybel og det er så lytt!

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en jente på 17, snart 18 år som bor på en hybel. Problemet mitt med hybelen jeg bor på er ikke selve hvordan det ser ut, men heller det at det er lytt, også ønsker jeg helst å bo alene. jeg blir stresset av å bo med noen jeg ikke kjenner så godt eller ikke kommer overens med. nå på hybelen er det slik at vi går ut av rommet når vi hører at de andre er på rommet sitt, slik vil jeg ikke ha det. i tillegg så er det veldig lytt noe som gjør at det blir lite tid til lekser fordi det bråker så fælt. Bare noen snakker så hører jeg de, hvor mye skal jeg egentlig kreve fra de?, kan ikke akkurat be dem holde smella heller. Problematikken med å bo alene er at det er kostnaden øker, og det har ikke jeg råd til. får heller ikke penger av foreldrene mine noe som gjør det enda vanskeligere. Jeg får penger fra lånekassen ( borterboerstipend) men det nytter ikke når hybel + skolen koster penger = null kroner igjen. må jo ha mat også?. går i minus fra før av :). så hva skal jeg gjøre.

Besvart 31.10.2019 19:49
 

Svar
Hei jente 17 år
 
Slik jeg forstår deg så deler du hybel med flere personer, altså som i et kollektiv?
 
Jeg anbefaler at dere lager regler hvordan dere ønsker å ha det. Dette gjelder fra vasking, når det skal være stille på kvelden, og kanskje at det bør være noen timer på ettermiddagen som bør være rolige, slik at en kan gjøre lekser uten å bli forstyrret.
 
Du kan kanskje også sitte igjen på skolen, eller gå på biblioteket for å gjøre lekser, hvis denne regelen blir vanskelig å følge.
 
Husregler er alltid bra når en deler boplass med andre.
 
Håper at dere får det til.
 
Lykke til videre!

 

Vennlig hilsen Helsesykepleier, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva koster det å bo?

Kalkulator og budsjett (foto: ung.no)

Hva bruker du penger på når du bor for deg selv? Sett opp et budsjett, så får du kontroll over pengene dine.

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Vil du bo i kollektiv?

Bo i kollektiv (colourbox.com)

Å bo i kollektiv er fint for deg som ikke vil bo alene, som vil spare penger og ha det sosialt. Men tenk gjennom dette før du velger hvem du skal bo med.

Les mer

Økonomitips til deg som skal bo alene

Gutt regner på mobilen (colourbox.com)

Å bo for seg selv er dyrt. Selv med studielån, stipend og deltidsjobb, er det nødvendig å tenke økonomi. Her er noen råd.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Bolig / flytte hjemmefra
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om bolig / flytte hjemmefra