Hopp til hovedinnholdet

Virker som vennene mine ikke er så interessert i å være med meg lengre

Jente 16 år
 

Spørsmål

sånn mesteparten av ungdomstiden min har jeg vært ganske innadvent. jeg var veldig usikker på meg selv og var mye lei meg. Jeg har mange gode venner men det er som om de ikke vil være med meg lengre. det siste året har jeg hatt det mye bedre og jeg er gladere og er mer meg selv, men etter at jeg har blitt bedre er det som om vennene mine ikke er så interesserte i og være med meg. Jeg har en beste venninne som jeg var sammen med hele tiden men i det siste har hun trukket seg litt til bake. Er det fordi nå som jeg har det bedre oppfører jeg meg annerledes og jeg er ikke den personen hun ble kjent med? eller er det bare fordi vennskapet bare ikke funker lengre, men dette gjør meg ganske frustrert fordi jeg vet ikke hva jeg skal gjøre.

Besvart 06.11.2019 16:06
 

Svar
Hei

Det er først og fremst veldig fint å høre at du har det bedre med deg selv! Det er veldig viktig å være glad i seg selv og fornøyd med den du er. 

Jeg kan ikke svare på hva som er grunnen til at du opplever å skli litt fra vennene dine. Jeg forstår at det er noe du tenker på og lurer på. 

Det er jo ikke så unormalt at venner vokser fra hverandre etterhvert, rett og slett fordi man finner seg selv og utvikler seg som person. Det at du er tryggere på deg selv er jo bare en fin ting. Det er jo ikke sikkert at dere har vokst fra hverandre, men det kan være en grunn. 

Det kan også være andre grunner til at ting går opp og ned i ett vennskap, og som regel er det beste å forsøke å snakke med vennene sine om det man opplever nå man kjenner at noe er annerledes. Kanskje kan du prøve å forklare de at du har merket at ting har vært litt forandret i det siste, for å høre om vennene dine har noen tanker til dette? Noen ganger kan mye løses ved å snakke sammen.

Jeg legger ved noen artikler du kan lese og ønsker deg lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Puberteten - hva skjer?

Gutt tenker (colourbox.com)

Hormonene bobler i kroppen - kroppen er ikke lenger den samme og følelsene svinger. Hva skjer?

Les mer

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

Les mer

Ikke så gode venner lenger?

Venninner (colourbox.com)

Har bestevennen din begynt på en ny skole? Eller har dere så forskjellige interesser at dere ikke lenger har noe å snakke om? Fortvil ikke. Du kan redde vennskapet.

Les mer

Venner som "forsvinner"

Trist jente (colourbox.com)

Det er vanskelig å kjenne på følelsen av et vennskap ikke er like sterkt som det engang var.

Skrevet av Tiril, Ungdomsjournalist.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap