Hopp til hovedinnholdet

Din venn blir slått og spyttet på av sin far, hva skal du gjøre?

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei, har en venn som fortalte meg at han blir slått og spyttet på av faren sin. han sier at jeg ikke skal bry meg om det, og at jeg ikke skal si det til noen. Hva burde jeg gjøre?

Besvart 31.10.2019 18:10
 

Svar
Hei

Det å spytte og slå noen er straffbart, det er ikke lov. Det som gjør dette enda verre er at den som skulle være den trygge omsorgspersonen, far, gjør dette. Det føles som et enda verre svik. Jeg tenker at det er viktig at din venn får hjelp og jeg synes du skal spør ham om han ikke vil være med til helsesykepleier på skolen for å spør om råd til hva han bør gjøre. Det kan være at både  politi og barnevern må bli kontaktet, men det kan helsesøster gi råd om  og eventuelt hjelpe til med. Dersom du ikke får med vennen din, så kan du jo gå alene for det er viktig at vennen din får hjelp. Dersom dette blir vanskelig så kan du ringe til Alarmtelefonen for barn og unge, 116111, og spør om de kan sende en melding til barneverntjenesten der du bor slik at din venn kan få den hjelpen han trenger.   


Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Du kan ringe oss på telefonnummer 116 111. Erfarne vakter tar telefonen hver dag mellom 15:00 og 08:00. I helgene er linjene våre åpne hele tiden. Du velger selv om du vil være anonym.

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennen min har det vanskelig - hvordan kan jeg hjelpe?

Trøster venninne (colourbox.com)

Ser du at en av vennene dine har det vanskelig? Har en venn betrodd seg til deg om noe som gjør deg bekymret? Slik kan du hjelpe.

Les mer

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Jente ringer (foto: 116111.no)

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

Opplever du vold hjemme?

Trist gutt i vindu (www.colourbox.com)

Noen opplever at hjemmet er et sted der de er redde, må være på vakt og passe på hva de sier og gjør. Sånn skal det ikke være.

Les mer

- Jeg har en venn som har veldig strenge foreldre

Mor og datter krangler (colourbox.com)

Jeg har ei venninne på 15 år med veldig strenge foreldre. Hun vill ikke snakke om det med så mange så jeg er glad for at hun snakker med meg om dette.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Barnevern
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om barnevern