Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg miste førerkortet dersom jeg kjører for

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei, jente på 17 år som lurer på en ting. Når snøscooter sesongen begynner så er plan at jeg ska kjøre 800ccm. Jeg har egentlig ikke lov til å kjøre det som er over 600ccm. Så hvis jeg blir stoppet med 800ccm, kan jeg miste førerkorte? Og hva blir straffen for det? Takk for svar :) er nyskjærrig

Besvart 01.11.2019 10:16
 

Svar
Hei

Frem til du er 18 år, er førerretten for snøscooter begrenset til klasse 1. Dette fremgår av førerkortforskriften § 3-17. På en snøscooter klasse 1 kan forholdet mellom effekt og egenvekt være høyst 0,20 kW/kg. Jeg går derfor ut ifra at en snøscooter med 800ccm har et forhold mellom effekt og egenvekt på over 0,20 kW/kg.

Dersom du blir tatt for å kjøre en snøscooter som er for "stor" kan det medføre at du får bot eller fengsel og blir fratatt førerkortet. Dette fremgår av vegtrafikkloven § 24, § 31 og § 33. I tillegg kan du få sperrefrist på 6 måneder fra du er 18 år før du kan kjøre opp. Dette fremgår i vegtrafikkloven § 24a

Hilsen juristen, Ung.no

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Disse lovbruddene gir prikker i førerkortet

Politimotorsykkel (colourbox.com)

Målet med prikkbelastning er å hindre uforsiktig kjøring for å få ned tallet på antall skadde og drepte i trafikken. Her kan du lese hvilke synder som gjør at du kan få prikker på førerkortet.

Les mer

- Kjører bil uten å ha lappen

Trafikk i Oslo (foto: ung.no)

Vi skulle hjem fra fest, men han som eide bilen hadde drukket, og ingen av oss andre hadde lappen. Siden jeg har øvelseskjørt masse tok jeg på meg å kjøre ham og de andre hjem. Hva er straffen for å kjøre uten lappen?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Førerkort
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om førerkort